0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaNaravna pomoč pri hujšanju

Naravna pomoč pri hujšanju

MORDA VAS ZANIMA

Se lotevate diete in bi radi pospešili izgorevanje maščob? Poskusite katero od naravnih rastlin, ki spodbujajo proces hujšanja. Predstavljamo vam jih v nadaljevanju.

- Oglas -

Pegasti badelj

Verjetno že veste, da je pegasti badelj idealna rastlina za razstrupljanje jeter. Ste vedeli, da pomaga tudi pri hujšanju? To je pravzaprav logično: jetra so namreč neposredno povezana s presnovo. Ljudem, ki imajo slabe prehranjevalne navade in se premalo gibljejo, grozi zamaščenost jeter, ki povzroča (predvsem trebušno) debelost, vnetje jeter, kasneje pa cirozo ali celo raka. Strokovnjaki ocenjujejo, da je za hujšanje in razstrupljanje dovolj 200 mg izvlečka pegastega badlja dnevno. Več o pegastem badlju si preberite tukaj.

rastline in hujšanje

Ekstrakt zelenega čaja

Če želite shujšati, je čas, da si pripravite skodelico zelenega čaja. Zeleni čaj je poln antioksidantov, ki se bojujejo proti škodljivim prostim radikalom. Vse sestavine v njem so termogene, kar pomeni, da spodbujajo hitrejše obnavljanje celic in pospešujejo presnovo. Ob rednem pitju zelenga čaja zato telo »pokuri« več kalorij. Če posegate po ekstraktu zelenega čaja v obliki kapsul, sta idealna količina za hujšanje dve kapsuli po 250 mg dnevno.

- Oglas -

Kalcij

Raziskovalci ameriške univerze v Tennesseeju so ugotovili, da ljudje, ki med dieto uživajo veliko mlečnih izdelkov in s tem kalcija, pospešeno izgubljajo maščobo. Da bi dobili čim več kalcija, priporočajo uživanje kalcijevega citrata. To je oblika kalcija, ki jo telo z lahkoto prebavi in tudi absorbira. Za hujšanje je dovolj 1 mg kalcijevega citrata dnevno. Ker kalcij lahko zmanjša vrednosti magnezija v telesu, je priporočljivo uživati še 400 mg magnezijevega citrata na dan.

Korenina konjaka

Tako kot ostale supervlaknine tudi konjakova korenina v vodi močno nabrekne. Svojo prvotno velikost preseže tudi za 17-krat. Prav zato je že majhna količina te korenine dovolj za potešitev lakote. Najbolje je, da jo uživate v obliki kapsul (dve do štiri kapsule pred vsakim obrokom).

Ribje olje

Polno je esencialnih omega-3 maščobnih kislin, ki vplivajo na to, kako telo shranjuje maščobo: namesto da jo shranjuje, jo raje porabi kot gorivo. Avstralski strokovnjaki so ugotovili, da uživanje 1,9 g ribjega olja dnevno v kombinaciji s telesno aktivnostjo (45 minut hoje trikrat na teden) močno pospeši izgorevanje maščob. Poleg tega ribje olje zavira apetit. Priporočajo uživanje 1–2 g na dan.

Gobe rejši

V tradicionalni kitajski medicini jih uporabljajo za povečevanje odpornosti in moči ter kot sredstvo proti utrujenosti. Poleg naštetega se uporabljajo tudi pri hujšanju. Za vidne rezultate dnevno uživajte 10–20 kapljic tekočega ekstrakta te gobe ali 600 mg v obliki kapsul. Gobi rejši se izogibajte, če ste alergični na gobe. Tudi po pitju kave jih raje izpustite, saj bi lahko povzročile živčnost. Preberite si, za kaj vse so še dobre rejši gobe tukaj.

- Oglas -

Gymnema sylvestre

Gre za indijsko rastlino (njeno indijsko ime je meshasringi), ki zmanjšuje željo po sladkorju in znižuje previsoko raven krvnega sladkorja. Z njo si pomagajo tudi pri zdravljenju sladkorne bolezni. Priporočajo 300 mg kapsul iz te rastline dnevno.

Guggul

To rastlino uporabljajo v ajurvedi za lajšanje bolečine v sklepih, nižanje holesterola in kot pomoč pri hujšanju. V študiji, ki so jo opravili raziskovalci univerze v Nebraski in medicinskega centra Beth Israel v New Yorku, je bilo ugotovljeno, da so ljudje, ki so jemali 750 g guggula dnevno ter trikrat tedensko šest tednov izvajali aerobno vabo (npr hoja, tek), so v tem obdobju izgubili skoraj 3 kilograme. Tisti, ki so izvajali samo vadbo (brez guggula) pa so izgubili le pol kilograma. Ta rastlina pomaga pri presnovi maščob ter povečuje izločanje tiroidnih hormonov in funkcijo tiroidne žleze, kar spodbuja hujšanje. Kura z guggulom naj bi po mnenju strokovnjakov trajala tri mesece. V tem času ga je treba jemati trikrat dnevno po 500 mg.Več o tej rastlini najdete tukaj.

NAJNOVEJŠE