0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaHrana, ki krepi imunski sistem

Hrana, ki krepi imunski sistem

MORDA VAS ZANIMA

Če želite okrepiti svoj imunski sistem si lahko pomagate tudi s prehrano. Na svoj krožnik lahko bolj redno uvrstite nekaj živil, ki so še posebej učinkovita pri krepitvi imunskega sistema.

- Oglas -

hrana imunski sistem

Beljakovine

V svoj jedilnik vključite dovolj kakovostnih beljakovin, ki jih najdete v ribah, morskih sadežih, mesu in mlečnih izdelkih. Jajčni beljaki vsebujejo veliko dragocenih aminokislin. Če želite uživati le rastlinske vire beljakovin posezite po semenih chia, stročnicah in njihovih kalčkih.  Odličen vir beljakovin so tudi semena in oreški.

Železo

Pusto meso je bogato z železom. Pomanjkanje železa pa lahko oslabi vaš imunski sistem oziroma vaše splošno počutje, saj pomanjkanje občutimo  kot utrujenost, izčrpanost, slabo koncentracijo. Seveda lahko na svoj jedilnik vključite tudi brezmesne vire železa. To so na primer  sladki krompir, grah, datlji, fige, suhe slive, melasa, artičoke, špinača, fižol, tofu in sezam. Za absorpcijo železa v telesu pa so nujno potrebni  tudi drugi elementi, kot so baker, mangan, kobalt in vitamin C, zato poskrbite, da obenem jeste tudi hrano bogato s temi elementi.

- Oglas -

Vitamin C

Vitamin C je izjemno pomemben za krepitev imunskega sistema, zato poskusite živila bogata z vitaminom C vsakodnevno vključiti v svojo prehrano. Veliko vitamina C vsebujejo agrumi (grenivke, limone, pomaranče), kislo zelje, brokoli, cvetača, brstični ohrovt. Pomembno je, da živila z vitaminom C uživate skozi ves dan.

Probiotiki

Črevesje ima izjemno pomembno vlogo pri delovanju imunskega sistema. Probiotiki so bakterije, ki ugodno vplivajo na zdravje in imunski sistem. Te bakterije so v hrani ali pa jih jemo kot dodatke.  Naravno jih vsebujejo fermentirani mlečni izdelki.

NAJNOVEJŠE