Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.

Na vidiku nova pomoč za osebe z endometriozo

Endometrioza je bolezenska motnja, za katero je značilno pojavljanje tkiva, katerega lastnosti so zelo podobne maternični sluznici, zunaj maternice.

Ne dopustite, da vas zamera razžre od znotraj

Zamera je lahko povezana z zelo konkretnimi dogodki – na primer z izdajo ali ponižanjem.

Govorjenje med spanjem: kaj je krivo za ta pojav?

Govorjenje med spanjem se zdi na prvi pogled predvsem komično. Osebe, za katere se izve, da ponoči rade »poklepetajo same s sabo«.

Psi v povprečju razumejo kar približno 90 človeških besed in fraz

Psi v povprečju razumejo približno 90 človeških besed in fraz.

Popolna nedelja za dober začetek naslednjega tedna

Nedelja je sicer za mnoge ljudi dela prost dan, vendar so osebe, ki nedeljo dojemajo kot svoj najljubši dan v tednu, precej redke.

Podrgnite česen po stopalih … in v ustih boste že kmalu začutili znan okus!

Ali ste vedeli, da lahko okušamo tudi s stopali? Če mislite, da gre za nekakšno čudno šalo, se lahko o resničnosti te trditve precej hitro prepričate sami.
Zdravje & prehranaLešnikovo-čokoladni namaz z manj sladkorja

Lešnikovo-čokoladni namaz z manj sladkorja

MORDA VAS ZANIMA

Lešnikovi in čokoladni namazi, ki jih najdemo na policah trgovin, pogosto vsebujejo ogromno sladkorja. Na voljo so sicer tudi bolj zdrave alternative, ki pa so večinoma precej drage. Rešitev se zdi tako skoraj povsem samoumevna. Čokoladni, natančneje lešnikovo-čokoladni namaz lahko pripravite kar sami. Tako boste natanko vedeli, katere sestavine ste uporabili, poleg tega pa lahko posamezne sestavine v receptih enostavno prilagodite svojemu okusu in tako ustvarite namaz, ki bo idealen za vas.

- Oglas -

Ker so doma pripravljeni čokoladni namazi večinoma precej bolj zdravi in manj kalorični od kupljenih, se lahko z njimi sladkate brez pretirano slabe vesti, uporabite pa jih lahko tudi v številnih receptih. Čokoladno-lešnikov namaz, ki vam ga predstavljamo v nadaljevanju, lahko pripravite zelo hitro – pravzaprav boste potrebovali le nekaj minut, poleg tega pa niso nujne posebne kuharske spretnosti.

Sestavine:

  • 250 gramov praženih lešnikov,
  • 25 gramov kakava,
  • 90 gramov rjavega sladkorja,
  • žlička vaniljevega izvlečka,
  • ščep soli,
  • 2 žlici kokosovega olja.

Priprava:

V mešalniku zmeljite lešnike, da dobite gladko pasto. Nato ji dodajte še druge sestavine in nadaljujte z mešanjem. Masa mora imeti teksturo, primerno za mazanje. Po potrebi lahko dodate še malce kokosove maščobe, dokler namaz ne bo primerno gost. Namaz shranjujte v hladilniku ali pri sobni temperaturi v nepredušno zaprti posodi. Po želji lahko namesto rjavega sladkorja uporabite tudi drugo sladilo. Namaz bo tako sicer po okusu manj podoben industrijskim čokoladnim namazom, vendar pa bo po drugi strani še nekoliko bolj zdrav.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×