0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaLešnikovo-čokoladni namaz z manj sladkorja

Lešnikovo-čokoladni namaz z manj sladkorja

MORDA VAS ZANIMA

Lešnikovi in čokoladni namazi, ki jih najdemo na policah trgovin, pogosto vsebujejo ogromno sladkorja. Na voljo so sicer tudi bolj zdrave alternative, ki pa so večinoma precej drage. Rešitev se zdi tako skoraj povsem samoumevna. Čokoladni, natančneje lešnikovo-čokoladni namaz lahko pripravite kar sami. Tako boste natanko vedeli, katere sestavine ste uporabili, poleg tega pa lahko posamezne sestavine v receptih enostavno prilagodite svojemu okusu in tako ustvarite namaz, ki bo idealen za vas.

- Oglas -

Ker so doma pripravljeni čokoladni namazi večinoma precej bolj zdravi in manj kalorični od kupljenih, se lahko z njimi sladkate brez pretirano slabe vesti, uporabite pa jih lahko tudi v številnih receptih. Čokoladno-lešnikov namaz, ki vam ga predstavljamo v nadaljevanju, lahko pripravite zelo hitro – pravzaprav boste potrebovali le nekaj minut, poleg tega pa niso nujne posebne kuharske spretnosti.

Sestavine:

  • 250 gramov praženih lešnikov,
  • 25 gramov kakava,
  • 90 gramov rjavega sladkorja,
  • žlička vaniljevega izvlečka,
  • ščep soli,
  • 2 žlici kokosovega olja.

Priprava:

- Oglas -

V mešalniku zmeljite lešnike, da dobite gladko pasto. Nato ji dodajte še druge sestavine in nadaljujte z mešanjem. Masa mora imeti teksturo, primerno za mazanje. Po potrebi lahko dodate še malce kokosove maščobe, dokler namaz ne bo primerno gost. Namaz shranjujte v hladilniku ali pri sobni temperaturi v nepredušno zaprti posodi. Po želji lahko namesto rjavega sladkorja uporabite tudi drugo sladilo. Namaz bo tako sicer po okusu manj podoben industrijskim čokoladnim namazom, vendar pa bo po drugi strani še nekoliko bolj zdrav.

.

NAJNOVEJŠE