0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaNaravno nad alergije

Naravno nad alergije

MORDA VAS ZANIMA

Prihaja pomlad, ki za marsikoga prinaša tudi neprijetne spomladanske alergije. Predstavljamo nekaj naravnih načinov, kako na naraven način ublažiti simptome alergij.

- Oglas -

pomladne alergije

Pomagajo tudi nekatera zelišča

Spomladanska alergija na cvetni prah se najpogosteje izrazi kot nahod, zaprtost nosu, občutljivost oči, ki se pogosto solzijo in natekajo, tem simptomom pa se lahko pridružijo tudi težave z grlom, kot so kašelj, blaga bolečina in razdraženost. Če želite simptome ublažiti na bolj naraven način, si lahko pomagate tudi z akupunkturo, bioterapijo, pomagajo pa tudi nekatera zelišča. Ne pozabite na to, da je ključno tudi, da okrepite svoj imunski sistem. Če se odločite za blaženje simptomov z zelišči morate to početi redno in jih pričeti uporabljati dovolj zgodaj, saj telo potrebuje nekaj časa, da iz njih posrka dovolj protivnetnih snovi.

Kopriva

Ena izmed najbolj učinkovitih rastlin, ki pomagajo blažiti simptome senenega nahoda, je kopriva. Najboljše učinke boste dosegli z uporabo pripravkov z visoko koncentracijo kopriv. Pripravite si lahko tudi koprivno infuzijo. Pripravite jo tako da na 30 g posušenih koprivnih listov prilijete  4 skodelice vrele vode, tesno zaprite pokrov in štiri ure pustite na sobni temperaturi. Infuzijo mešajte z vodo, na dan lahko popijete skodelico tega pripravka, vendar bodite pozorni saj se ta hitro pokvari, zato pripravka ne hranite več kot dan. Pripravite lahko tudi svežo koprivno juho.

- Oglas -

Kurkuma

Kurkuma je znana po svojih protivnetnih lastnostih, ki bodo pomagale ublažiti znake spomladanske alergije. Uporabite jo tako, da pol žličke kurkume v prahu zmešate z vodo ali z žlico medu.

Eterična olja

Eterična olja lahko močno pripomorejo k boljšemu počutju in pri blaženju simptomov alergije. V ta namen lahko v razpršilniku ali v parni inhalaciji uporabite eterična olja evkalipta, sivke, mirte in rimske kamilice.

.

NAJNOVEJŠE