To je največja slabost vašega astrološkega znamenja …

Preverite, katera je največja slabost astrološkega znamenja, v katerem ste rojeni, in kako jo lahko premagate.

Bolečine v sklepih: 13 nasvetov za ublažitev težav

Bolečine v sklepih postajajo vse bolj razširjene. V določenih primerih so to zgolj začasne bolečine, vendar pa gre pogosto tudi za tipičen znak resnejših bolezni.

Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.
Zdravje & prehranaNaravno nad alergije

Naravno nad alergije

MORDA VAS ZANIMA

Prihaja pomlad, ki za marsikoga prinaša tudi neprijetne spomladanske alergije. Predstavljamo nekaj naravnih načinov, kako na naraven način ublažiti simptome alergij.

- Oglas -

pomladne alergije

Pomagajo tudi nekatera zelišča

Spomladanska alergija na cvetni prah se najpogosteje izrazi kot nahod, zaprtost nosu, občutljivost oči, ki se pogosto solzijo in natekajo, tem simptomom pa se lahko pridružijo tudi težave z grlom, kot so kašelj, blaga bolečina in razdraženost. Če želite simptome ublažiti na bolj naraven način, si lahko pomagate tudi z akupunkturo, bioterapijo, pomagajo pa tudi nekatera zelišča. Ne pozabite na to, da je ključno tudi, da okrepite svoj imunski sistem. Če se odločite za blaženje simptomov z zelišči morate to početi redno in jih pričeti uporabljati dovolj zgodaj, saj telo potrebuje nekaj časa, da iz njih posrka dovolj protivnetnih snovi.

Kopriva

Ena izmed najbolj učinkovitih rastlin, ki pomagajo blažiti simptome senenega nahoda, je kopriva. Najboljše učinke boste dosegli z uporabo pripravkov z visoko koncentracijo kopriv. Pripravite si lahko tudi koprivno infuzijo. Pripravite jo tako da na 30 g posušenih koprivnih listov prilijete  4 skodelice vrele vode, tesno zaprite pokrov in štiri ure pustite na sobni temperaturi. Infuzijo mešajte z vodo, na dan lahko popijete skodelico tega pripravka, vendar bodite pozorni saj se ta hitro pokvari, zato pripravka ne hranite več kot dan. Pripravite lahko tudi svežo koprivno juho.

Kurkuma

Kurkuma je znana po svojih protivnetnih lastnostih, ki bodo pomagale ublažiti znake spomladanske alergije. Uporabite jo tako, da pol žličke kurkume v prahu zmešate z vodo ali z žlico medu.

Eterična olja

- Oglas -

Eterična olja lahko močno pripomorejo k boljšemu počutju in pri blaženju simptomov alergije. V ta namen lahko v razpršilniku ali v parni inhalaciji uporabite eterična olja evkalipta, sivke, mirte in rimske kamilice.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×