Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Zdravje & prehranaNaravno nad alergije

Naravno nad alergije

MORDA VAS ZANIMA

Prihaja pomlad, ki za marsikoga prinaša tudi neprijetne spomladanske alergije. Predstavljamo nekaj naravnih načinov, kako na naraven način ublažiti simptome alergij.

- Oglas -

pomladne alergije

Pomagajo tudi nekatera zelišča

Spomladanska alergija na cvetni prah se najpogosteje izrazi kot nahod, zaprtost nosu, občutljivost oči, ki se pogosto solzijo in natekajo, tem simptomom pa se lahko pridružijo tudi težave z grlom, kot so kašelj, blaga bolečina in razdraženost. Če želite simptome ublažiti na bolj naraven način, si lahko pomagate tudi z akupunkturo, bioterapijo, pomagajo pa tudi nekatera zelišča. Ne pozabite na to, da je ključno tudi, da okrepite svoj imunski sistem. Če se odločite za blaženje simptomov z zelišči morate to početi redno in jih pričeti uporabljati dovolj zgodaj, saj telo potrebuje nekaj časa, da iz njih posrka dovolj protivnetnih snovi.

Kopriva

Ena izmed najbolj učinkovitih rastlin, ki pomagajo blažiti simptome senenega nahoda, je kopriva. Najboljše učinke boste dosegli z uporabo pripravkov z visoko koncentracijo kopriv. Pripravite si lahko tudi koprivno infuzijo. Pripravite jo tako da na 30 g posušenih koprivnih listov prilijete  4 skodelice vrele vode, tesno zaprite pokrov in štiri ure pustite na sobni temperaturi. Infuzijo mešajte z vodo, na dan lahko popijete skodelico tega pripravka, vendar bodite pozorni saj se ta hitro pokvari, zato pripravka ne hranite več kot dan. Pripravite lahko tudi svežo koprivno juho.

Kurkuma

Kurkuma je znana po svojih protivnetnih lastnostih, ki bodo pomagale ublažiti znake spomladanske alergije. Uporabite jo tako, da pol žličke kurkume v prahu zmešate z vodo ali z žlico medu.

Eterična olja

- Oglas -

Eterična olja lahko močno pripomorejo k boljšemu počutju in pri blaženju simptomov alergije. V ta namen lahko v razpršilniku ali v parni inhalaciji uporabite eterična olja evkalipta, sivke, mirte in rimske kamilice.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×