Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.

Na vidiku nova pomoč za osebe z endometriozo

Endometrioza je bolezenska motnja, za katero je značilno pojavljanje tkiva, katerega lastnosti so zelo podobne maternični sluznici, zunaj maternice.

Ne dopustite, da vas zamera razžre od znotraj

Zamera je lahko povezana z zelo konkretnimi dogodki – na primer z izdajo ali ponižanjem.

Govorjenje med spanjem: kaj je krivo za ta pojav?

Govorjenje med spanjem se zdi na prvi pogled predvsem komično. Osebe, za katere se izve, da ponoči rade »poklepetajo same s sabo«.

Psi v povprečju razumejo kar približno 90 človeških besed in fraz

Psi v povprečju razumejo približno 90 človeških besed in fraz.

Popolna nedelja za dober začetek naslednjega tedna

Nedelja je sicer za mnoge ljudi dela prost dan, vendar so osebe, ki nedeljo dojemajo kot svoj najljubši dan v tednu, precej redke.

Podrgnite česen po stopalih … in v ustih boste že kmalu začutili znan okus!

Ali ste vedeli, da lahko okušamo tudi s stopali? Če mislite, da gre za nekakšno čudno šalo, se lahko o resničnosti te trditve precej hitro prepričate sami.
Dom & energijaUstvarjalni hobiji izboljšajo vaše zdravje

Ustvarjalni hobiji izboljšajo vaše zdravje

MORDA VAS ZANIMA

Ni treba, da ste umetniki, da ste lahko ustvarjalni. Izberite si kreativen hobi, v katerem uživate, in že kmalu boste opazili pozitiven vpliv na zdravje, tako psihično kot fizično. Pozitivne učinke ustvarjalnih hobijev, kot so pisanje, slikanje, ustvarjanje nakita, gobelinov, igranje inštrumenta ipd., potrjujejo tudi različne znanstvene študije …

- Oglas -

Ustvarjalni hobi

Manj psihičnih težav pri ljudeh, ki so ustvarjalni in imajo kakšen hobi

Ustvarjanje vam lahko pomembno pomaga pri tem, da lažje predelate travmatične situacije. Včasih lahko prav z ustvarjanjem posredno izrazite tisto, česar ne morete izraziti neposredno. S tem se osvobodite negativnih čustev in strahov ter okrepite pozitivno samopodobo. Mnoge raziskave so pokazale, da imajo ljudje, ki so si izbrali kreativen hobi, na dolgi rok precej manj težav s psihičnim zdravjem. Še posebej koristno je lahko pisanje, saj s tem osmislite določene dogodke, ki se zdijo sicer povsem kaotični in neobvladljivi.

Razlika med neposrednim vplivom in dolgoročnimi učinki

Določene kreativne dejavnosti lahko sprva sprožijo tudi val zelo intenzivnih negativnih čustev. Vendar je pomembno, da upoštevate razliko med trenutnim počutjem in dolgoročnimi koristmi. Pogosto je namreč pomembno, da negativna čustva najprej spravimo na plan, šele nato se lahko zares prične proces osvobajanja.

Hobi za krepitev kognitivnih sposobnosti

Kreativen hobi vam lahko pomaga tudi pri krepitvi vaših kognitivnih funkcij. Tovrstne dejavnosti imajo običajno zelo pozitiven vpliv na spomin in koncentracijo ter na sposobnost hitrega učenja, reševanja problemov ipd. Običajno se s tem okrepi tudi povezava med desno in levo možgansko hemisfero.

Pričakujete lahko tudi pozitiven vpliv na vaše fizično zdravje

- Oglas -

Mnogim se zdi, da ima lahko ustvarjanje predvsem pozitiven vpliv na naše psihično zdravje in počutje. Vendar pa raziskave razkrivajo, da obstaja tudi zelo močna povezava med ustvarjalnimi hobiji in človekovim telesnim zdravjem. Posamezniki, ki si pogosto vzamejo čas za kreativnost, imajo med drugim velikokrat močnejši imunski sistem ter manj težav s kroničnimi bolečinami, s hormonskim neravnovesjem v telesu in s kroničnimi vnetji. Razlogov za to, da tudi sami poiščete kreativen hobi, je tako zagotovo več kot dovolj.

Vas zanima tudi, Kako čustva vplivajo na naše telesno počutje

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×