Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.

Večina ljudi misli, da se prehranjuje precej bolj zdravo, kot se v resnici

Ali menite, da je vaša prehrana zdrava? Verjetnost za to, da se motite, je precejšnja, vsaj če sklepamo po novi raziskavi.

Blazina, ki diha – nov izum za pomoč pri anksioznosti

Blazino so razvili raziskovalci z univerze v Bristolu. Osnovni cilj je bila izdelava splošno dostopne naprave za pomoč pri anksioznosti, ki jo bo mogoče uporabiti kadar koli in kjer koli.
Dom & energijaUstvarjalni hobiji izboljšajo vaše zdravje

Ustvarjalni hobiji izboljšajo vaše zdravje

MORDA VAS ZANIMA

Ni treba, da ste umetniki, da ste lahko ustvarjalni. Izberite si kreativen hobi, v katerem uživate, in že kmalu boste opazili pozitiven vpliv na zdravje, tako psihično kot fizično. Pozitivne učinke ustvarjalnih hobijev, kot so pisanje, slikanje, ustvarjanje nakita, gobelinov, igranje inštrumenta ipd., potrjujejo tudi različne znanstvene študije …

- Oglas -

Ustvarjalni hobi

Manj psihičnih težav pri ljudeh, ki so ustvarjalni in imajo kakšen hobi

Ustvarjanje vam lahko pomembno pomaga pri tem, da lažje predelate travmatične situacije. Včasih lahko prav z ustvarjanjem posredno izrazite tisto, česar ne morete izraziti neposredno. S tem se osvobodite negativnih čustev in strahov ter okrepite pozitivno samopodobo. Mnoge raziskave so pokazale, da imajo ljudje, ki so si izbrali kreativen hobi, na dolgi rok precej manj težav s psihičnim zdravjem. Še posebej koristno je lahko pisanje, saj s tem osmislite določene dogodke, ki se zdijo sicer povsem kaotični in neobvladljivi.

Razlika med neposrednim vplivom in dolgoročnimi učinki

Določene kreativne dejavnosti lahko sprva sprožijo tudi val zelo intenzivnih negativnih čustev. Vendar je pomembno, da upoštevate razliko med trenutnim počutjem in dolgoročnimi koristmi. Pogosto je namreč pomembno, da negativna čustva najprej spravimo na plan, šele nato se lahko zares prične proces osvobajanja.

Hobi za krepitev kognitivnih sposobnosti

Kreativen hobi vam lahko pomaga tudi pri krepitvi vaših kognitivnih funkcij. Tovrstne dejavnosti imajo običajno zelo pozitiven vpliv na spomin in koncentracijo ter na sposobnost hitrega učenja, reševanja problemov ipd. Običajno se s tem okrepi tudi povezava med desno in levo možgansko hemisfero.

Pričakujete lahko tudi pozitiven vpliv na vaše fizično zdravje

- Oglas -

Mnogim se zdi, da ima lahko ustvarjanje predvsem pozitiven vpliv na naše psihično zdravje in počutje. Vendar pa raziskave razkrivajo, da obstaja tudi zelo močna povezava med ustvarjalnimi hobiji in človekovim telesnim zdravjem. Posamezniki, ki si pogosto vzamejo čas za kreativnost, imajo med drugim velikokrat močnejši imunski sistem ter manj težav s kroničnimi bolečinami, s hormonskim neravnovesjem v telesu in s kroničnimi vnetji. Razlogov za to, da tudi sami poiščete kreativen hobi, je tako zagotovo več kot dovolj.

Vas zanima tudi, Kako čustva vplivajo na naše telesno počutje

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×