0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaHemoroidi in naravne rešitve, s katerimi jih lahko omilite

Hemoroidi in naravne rešitve, s katerimi jih lahko omilite

MORDA VAS ZANIMA

Hemoroidi, pogosto imenovani tudi zlata žila, prizadenejo ogromno ljudi. Gre za težavo, pri katerih prihaja do odebelitve žil na notranji ali zunanji strani danke. Tako govorimo o dveh vrstah hemoroidov. Najpogostejši simptomi, ki spremljajo to težavo, so bolečine v predelu zadnjika, ki se še okrepijo med izločanjem blata, krvavitev in srbečica.

- Oglas -

Hemoroidi naravne rešitve

Ker gre za temo, o kateri ljudje neradi govorijo, običajno težavo rešujejo z zdravili, ki pa imajo lahko tudi precej negativnih stranskih učinkih. Tako je pomembno, da postanejo informacije, povezane s hemoroidi, bolj razširjene in dostopne. Med tovrstne informacije zagotovo sodijo tudi možnosti naravnega zdravljenja oziroma blaženja simptomov, ki jih povzročajo hemoroidi.

Hladni obkladki

S pomočjo hladnih odpadkov lahko dosežete skrčitev žil in ublažite bolečine, obkladki pa bodo omilili tudi srbečico. Izločanje blata bo precej lažje, saj oteklina ne bo več tako izrazita. Hladne obkladke lahko uporabite večkrat dnevno, nekaj dni zapored, dokler ne boste zadovoljni s stanjem.

- Oglas -

Jabolčni kis

Kos bombažne vate namočite v jabolčni kis in z njim premažite prizadeto območje. To bo poskrbelo za takojšnje olajšanje. Če imate težave z notranjimi hemoroidi, vam bo bolj koristilo uživanje kisa, ki ga lahko razredčite tudi z malce vode.

Indijski trpotec

Zelo trdo blato lahko poslabša vaše težave s hemoroidi, kar pomeni okrepitev krvavitve in še več bolečine. Indijski trpotec je bogat z vlakninami, zato bo poskrbel, da bo vaše blato mehkejše. Tako se zelo priporoča vsem, ki se soočate s hemoroidi.

Virginski nepozebnik

Nanos hidrolata virginskega nepozebnika, tradicionalne zdravilne rastline ameriških staroselcev, na problematični predel, bo ublažil bolečino in srbečico ter zaustavil morebitno krvavitev. Po potrebi nanos večkrat ponovite, dokler ne zaznate izboljšanja.

Aloe vera

Zaradi protivnetnega delovanja je lahko aloe vera zelo uporabna tudi takrat, kadar se spopadate s hemoroidi. S pomočjo gela iz aloe vere lahko uspešno omilite simptome, ki jih povzročajo hemoroidi. Gel bo poleg prijetno ohladil predel in navlažil otečene žile.

- Oglas -

Eterično olje čajevca

Vse več študij potrjuje pozitiven vpliv eteričnega olja čajevca v primeru hemoroidov. Tudi olje čajevca deluje protivnetno, ker pa gre za zelo močno olje, ga morate razredčiti z drugim, na primer z mandljevim oljem. Mešanico nato s pomočjo kosa vate nanesite na zadebeljene žile. Z redno uporabo bo postala težava najprej manj moteča, sčasoma pa lahko hemoroidi celo povsem izginejo.

.

NAJNOVEJŠE