0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaUčinkovito mazilo proti bolečinam lahko pripravite tudi sami

Učinkovito mazilo proti bolečinam lahko pripravite tudi sami

MORDA VAS ZANIMA

Pripravite si domače mazilo proti bolečinam, ki vam lahko pomaga ublažiti lažje bolečine brez negativnih stranskih učinkov.

- Oglas -

Bolečine v mišicah in sklepih so lahko zelo neprijetne, v skrajnih primerih pa vas lahko ovirajo celo pri najbolj osnovnih opravilih. Razlogi za pojav bolečin so sicer zelo različni, najpogosteje pa so bolečine v mišicah in sklepih povezane s pretirano fizično aktivnostjo, večurnim sedenjem in dvigovanjem težkih bremen, pogosto pa se bolečine pojavijo tudi s staranjem. Včasih so lahko bolečine tudi simptom določenih bolezni, na primer artritisa.

Prepogosto jemanje protibolečinskih tablet predstavlja nevarnost za nezaželene stranske učinke, kot so slabost, izpuščaji, razdražen želodec in zgaga, protibolečinska sredstva pa imajo lahko tudi negativen dolgoročni vpliv na jetra in srce. Kadar gre za blažje bolečine, je tako smiselno preizkusiti naravne rešitve, ki so lahko pogosto zelo učinkovite. Domače protibolečinsko mazilo vam lahko pomaga ublažiti bolečine brez negativnih stranskih učinkov.

Navodila za pripravo

Sestavine:

- Oglas -
  • 60 gramov kokosove maščobe,
  • 2 žlici oljčnega voska,
  • 1 žlica kafre,
  • 7 kapljic eteričnega olja poprove mete,
  • 7 kapljic eteričnega olja arnike,
  • 7 kapljic eteričnega olja nageljnovih žbic (klinčkov).

Postopek:

V posodico dajte kokosovo maščobo in oljčni vosek ter ju stalite v mikrovalovni pečici ali na štedilniku, nad vodno paro. Dodajte še kafro in segrevajte še nekaj sekund.  Mešanici nato primešajte eterična olja poprove mete, arnike in nageljnovih žbic. Premešajte s pomočjo lesene žlice ali kuhalnice (ne uporabljate kovinskih pripomočkov, saj se mešanica oprime kovine). Mazilo nato premestite v sterilno posodico in pustite stati pri sobni temperaturi nekaj ur, da se ohladi in strdi. Ko boste imeli težave z bolečinami v sklepih ali mišicah, enostavno nanesite mazilo na problematični predel in ga vtrite z nežnimi, krožnimi gibi (masaža naj traja približno 5 minut). Posodico z mazilom shranjujte na temnem, hladnem mestu, kjer ne bo neposredno izpostavljena sončni svetlobi.

Zakaj je to mazilo proti bolečinam tako učinkovito pri blaženju bolečin?

Premišljeno izbrana kombinacija sestavin poskrbi za izjemno učinkovitost doma pripravljenega protibolečinskega mazila. Kafra je znana po protivnetnem delovanju, zato je zelo koristna pomoč pri blaženju bolečin. Eterično olje poprove mete ohladi prizadeto območje in s tem ublaži bolečine v mišicah. Tudi arnika omili vnetje in obenem deluje kot naravni analgetik, zato se pogosto uporablja v protibolečinskih sredstvih. S pomočjo eteričnega olja nageljnovih žbic, ki prav tako veljajo za naravni analgetik, pa lahko dosežete še dodatno omilitev bolečine in sprostitev mišic.

.

NAJNOVEJŠE