0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaGumijasti bomboni za lažje hujšanje in uravnavanje krvnega sladkorja

Gumijasti bomboni za lažje hujšanje in uravnavanje krvnega sladkorja

MORDA VAS ZANIMA

Hujšanje je vse prej kot preprosto, vendar se nekateri ljudje odvečnih kilogramov vendarle otresejo precej lažje kot drugi. Eden od razlogov za to je lahko povezan s krvnim sladkorjem. Zaradi stalnega, zelo drastičnega nihanja količine sladkorja v krvi se namreč težje uprete nezdravi, zelo kalorični hrani.

- Oglas -

Na prvi pogled se zdi, da lahko gumijasti bomboni težavo poslabšajo, vendar bomboni, ki jih predstavljamo v nadaljevanju, niso običajni gumijasti bomboni, polni sladkorja in drugih problematičnih sestavin. Gre za posebne bombone z dodatkom jabolčnega kisa, ki so lahko zelo koristni za uravnavanje krvnega sladkorja, posledično pa lahko olajšajo proces hujšanja.

Sestavine in navodila za izdelavo

 • 350 mililitrov vode
 • 50 mililitrov jabolčnega kisa
 • 2 žlici agar agarja v prahu
 • manjša količina javorovega sirupa ali nizkokaloričnega sladila (namesto sladila lahko uporabite tudi malce sadnega soka, na primer jabolčnega, vendar morate v tem primeru količino agar agarja ustrezno povečati)

V kozico nalijte vodo in jabolčni kis. Premešajte in dodajte sladilo po izbiri. Nato primešajte še agar agar in mešanico zavrite. Segrevajte približno eno minuto, nato pa izklopite štedilnik in mešanico takoj vlijte v silikonske modelčke za bombone. Uporabite lahko tudi večji model pravokotne oblike. V tem primeru počakajte, da se masa strdi, nato pa jo razrežite na manjše koščke, da dobite bombonom podobno obliko.

Jabolčni kis je koristen tako preventivno kot za osebe, pri katerih je bil že diagnosticiran diabetes ali preddiabetes. Gre za eno od najboljših naravnih sestavin za uravnavanje krvnega sladkorja.

- Oglas -

Jabolčni kis lahko poskrbi za zmanjšanje apetita tudi neodvisno od vpliva na krvni sladkor, zato gre nedvomno za izjemno dragoceno pomoč pri hujšanju.

Redno uživanje jabolčnega kisa je obenem odlična naravna metoda za zniževanje količine škodljivega holesterola v krvi. Tako gre za navado, ki pripomore k zaščiti srca in ožilja.

Izpostaviti pa je smiselno tudi protimikrobno delovanje jabolčnega kisa. Kis lahko namreč uniči bakterije in druge škodljive organizme, vključno z glivicami, kar pomeni, da gre za dodatek, s pomočjo katerega je mogoče zmanjšati tveganje za okužbe.

Osnovni napotki za lažje hujšanje

Za uspešno hujšanje so po eni strani zelo pomembne individualne prilagoditve. Nujno je namreč, da izberete pristop, ki je skladen z vašo osebnostjo, življenjskim slogom, razpoložljivimi sredstvi itn. Vendar lahko iz množice nasvetov za hujšanje kljub temu izluščimo nekaj takšnih, ki so skorajda univerzalni:

 • Vzemite si dovolj časa za obroke. Hrano pojejte v miru, sede in pri tem pazite, da boste vsak grižljaj dobro prežvečili. Tako boste precej hitreje začutili občutek sitosti. Če smo med prehranjevanjem osredotočeni na druge stvari, na primer na dogajanje na televizijskem zaslonu, običajno pojemo precej več, kot bi sicer, saj to, da smo siti, opazimo z zamikom.
 • Naučite se uživati v zdravih živilih. Poiščite način priprave, ki vam bo ustrezal. Zdrava hrana je lahko zelo okusna. Hujšanje tako nikakor ne zahteva mučenja. Nasprotno: če se vam bo večina jedi na vašem krožniku upirala, boste zelo težko zdržali.
 • Poskrbite, da boste imeli vedno pri roki nekaj zdravih, že pripravljenih obrokov (v hladilniku ali v zamrzovalniku). Tako se boste takrat, ko boste začutili lakoto, precej lažje uprli nezdravim prigrizkom.
 • Ne podcenjujte vpliva spanja. Znano je namreč, da pomanjkanje spanja vodi do povečane količine grelina v telesu – hormona, ki je znan kot »hormon lakote«.
 • Pazite na zadosten vnos tekočine. Žejo lahko namreč občutimo podobno kot lakoto. Tako mislimo, da smo lačni, čeprav smo v resnici žejni.
 • V vsak obrok poskusite vključiti kakovosten vir beljakovin in čim več vlaknin. Tako se boste hitreje nasitili, občutek sitosti pa bo trajal dlje.
 • Izogibajte se enostavnim ogljikovim hidratom, saj gre za skupino živil, ki je najbolj neugodna za krvni sladkor.
.

NAJNOVEJŠE