Ekologija & okoljeGreenpeace objavil seznam 'zelenih naprav' za leto 2010

Greenpeace objavil seznam ‘zelenih naprav’ za leto 2010

MORDA VAS ZANIMA

Letošnja letna Greenpeace-ova raziskava ‘Guide to Greener Electronics’ je že dala razultate za leto 2010.

- Oglas -

Vsako leto podelijo elektronskim napravam točke in nato objavijo seznam naprav, katere naprave dosežejo najmanj točk, in katere največ. Vendar pa je zaskrbljujoče to, da so letos naprave, ki so dobile največ točk vseeno dobile manj točk, kot leta poprej. Leta 2009 so te točke znašale skupno 7,5, medtem ko letos znašajo 7,3.


Samsung, ki je lani dobil drugo mesto ‘najbolj zelenih’, je letos padel na sedmo mesto zaradi komplikacij s t.i. BFR materiali. Podjetje je obljubilo, da bo odstranilo omenjene spojine iz svojih naprav do januarja 2010, vendar tega še niso storili.

Ostala podjetja pa stojijo na istih mestih, kot so prejšnja leta. Med tistimi, ki so se pomaknila za nekaj mest navzgor po lestvici so: Apple, Sonny ter Sonny Ericsson.

Res je, da so se podjetja HP, Fujitsu ter Nintendo izboljšala, vendar pa še vedno domujejo na dnu lestvice Greenpeace. Prvo mesto pa še vedno zasega Nokia.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×