Ščetkanje zob pred zajtrkom ali po zajtrku?

Kdaj si običajno lotite ščetkanja zob – neposredno po tem, ko se zbudite, torej še pred zajtrkom, ali šele po prvem obroku?

Sam svoj terapevt: 3 vprašanja, ki si jih morate zastaviti vsak dan

Terapija v lastni režiji ima lahko kljub temu ogromno koristi. Omogoča vam nadzor nad čustvi in počutjem.

Protibolečinska sredstva lahko, paradoksno, prispevajo h kroničnim bolečinam

Znano je, da je lahko pogosta uporaba protibolečinskih sredstev problematična. Zdaj pa so raziskovalci odkrili, da ima lahko celo paradoksen učinek.

Onesnaženost okolja kriva že za najmanj 9 milijonov smrti letno

Raziskovalci so ugotovili, da je bila onesnaženost okolja leta 2019 kriva za najmanj 9 milijonov prezgodnjih smrti.

Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.

Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.
Ekologija & okoljeGreenpeace objavil seznam 'zelenih naprav' za leto 2010

Greenpeace objavil seznam ‘zelenih naprav’ za leto 2010

MORDA VAS ZANIMA

Letošnja letna Greenpeace-ova raziskava ‘Guide to Greener Electronics’ je že dala razultate za leto 2010.

- Oglas -

Vsako leto podelijo elektronskim napravam točke in nato objavijo seznam naprav, katere naprave dosežejo najmanj točk, in katere največ. Vendar pa je zaskrbljujoče to, da so letos naprave, ki so dobile največ točk vseeno dobile manj točk, kot leta poprej. Leta 2009 so te točke znašale skupno 7,5, medtem ko letos znašajo 7,3.


Samsung, ki je lani dobil drugo mesto ‘najbolj zelenih’, je letos padel na sedmo mesto zaradi komplikacij s t.i. BFR materiali. Podjetje je obljubilo, da bo odstranilo omenjene spojine iz svojih naprav do januarja 2010, vendar tega še niso storili.

Ostala podjetja pa stojijo na istih mestih, kot so prejšnja leta. Med tistimi, ki so se pomaknila za nekaj mest navzgor po lestvici so: Apple, Sonny ter Sonny Ericsson.

Res je, da so se podjetja HP, Fujitsu ter Nintendo izboljšala, vendar pa še vedno domujejo na dnu lestvice Greenpeace. Prvo mesto pa še vedno zasega Nokia.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×