Gorčica je okusno zdravilo

  Gorčica je nepogrešljiv dodatek skoraj vsake kuhinje. Odlično se poda kot priloga k mesnim in zelenjavnim jedem, pa tudi kot dodatek omakam ali v raznih prelivih za solato. Vsi vemo, da pomaga odmaševati dihalne poti in da redči sluz, vendar pa se njene zdravilne lastnosti tu ne končajo. Preverite, na katere zdravstvene tegobe gorčica deluje blagodejno.

  Gorčica

  Spodbujanje teka

  Če spadate med tiste redke ljudi, ki imajo probleme s premajhno težo ali pa če okrevate po dolgotrajni bolezni in bi radi pridobili nekaj dodatnih kilogramov, na svoj dnevni jedilnik uvrstite gorčico. Gorčica namreč poveča izločanje sline in prebavnih sokov, s tem pa povečuje tudi apetit.

  Atletsko stopalo

  Gorčica dokazano uničuje glivice, zato je njena uporaba priporočljiva, če imate težave z atletskim stopalom. Tri žličke gorčice v prahu dajte v lavor s toplo vodo in v mešanici noge namakajte dvakrat na dan po 15 minut.

  Bolečine v hrbtu in sklepih

  Tudi bolečine v hrbtu in sklepih nekateri uspešno odpravljajo z uporabo gorčice. Gorčica v stiku s kožo povzroči prijetno toploto in pomaga znižati raven kemične sestavine, ki sporočila za bolečino prenaša iz hrbta ali sklepov v možgane. V poparek gorčice, kakršen je opisan v prejšnjem odstavku, enostavno namočite krpo in jo za 10 minut položite na prizadeto mesto. Postopek ponavljajte dvakrat na dan.

  Preberite si tudi, zakaj je uporabno gorčično olje.

  Povejte svoje mnenje - kometirajte