Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Ekologija & okoljeDonavska Civilizacija: Najstarejša civilizacija na svetu

Donavska Civilizacija: Najstarejša civilizacija na svetu

MORDA VAS ZANIMA

Nepričakovano odkritje o najstarejši civilizaciji v Evropi je prtegnilo veliko zanimanja na razstavi v New Yorku, prišejo pri New York Times. Že dolgo pred civilizacijskim razcvetom v Grčiji in Rimu, celo preden so nastala prva mesta v Mezopotamiji in Egiptu, je v spodnjem toku reke Donave živelo ljudstvo, ki je pred svojim časom uspevalo v trgovini, umetnosti in obrteh.

- Oglas -

Donavska Civilizacija

Mnoge posebne izdaje publikacij poročajo, da je bila v času njenega razcveta “stara evropska” civilizacija ena od najbolj naprednih kultur na svetu. Leta 1972 so v bližini Varna (Bolgarija) odkrili nekropolo in njene neprecenljive bakrene zaklade. Tudi v kompleksu Durankulak, ki je neolitska naselbina, je bilo odkritih 1200 grobov. Tam so izkopali največji prazgodovinski zaklad v jugovzhodni Evropi.

Na severozahodni črnomorski obali je obstajala zelo razvita skupnost, katere tradicije so združevale dediščino Trakijsko etno-kulturno skupnost in kasneje starogrške civilizacije, najstarejša med njimi pa Mikenska civilizacija (2700-1120 pred našim štetjem).

Donavska Civilizacija

- Oglas -

Douglas Bailey iz Univerze v San Franciscu je zapisal: “Sposobnost za izdelavo, uporabo in razumevanje simbolnih predmetov opredeljuje ljudi kot modernega človeka. Ta sposobnost nas združuje z neolitskimi ljudmi in paleolitskimi umetniki “. Dokaz za to so zlate, bakrene in keramične zapestnice, figurice in posode.

Michel Louis Seferiad, antropolog v francoskem Nacionalnem centru za znanstvene raziskave pravi, da so ti elementi zaviti v skrivnost starih misterioznih kultov in mitov. V teh deželah so odkrili najstarejše pisane znake na svetu.

Donavska Civilizacija

Odkritja v Transilvaniji (Romunija) in okoli Vinča (Srbija) izvirajo iz približno enakega obdobja. Poleg tega  so v vasi Gradeshnitsa (Vraca, Bolgarija) našli še starejše simbole na majhnih glinenih posodah. Njihova starost šteje najmanj 6000 let.

Za primerjavo je potrebno poudariti, da je sumerski zapis, ki je do nedavnega veljal za najstarejšega, nastal okoli leta 3100 pred našim štetjem. Nova odkritja so zares velika za zgodovinarje. Po teh ugotovitvah je območje Balkana zibelka civilizacije. Pokrajina z visoko razvito kulturo, ki je mnogo starejša od mezopotamske civilizacije, pravi Deutsche Welle.

Donavska Civilizacija

V svoji knjigi “Skrivnosti Donavske civilizacije” Harald Haarmann dokazuje, da so bili Balkanci civilizacija, ki je razvila prvi pisani jezik. Stara civilizacija je naseljevala ozemlje današnje Srbije, Makedonije, Bolgarije, Romunije, Grčije, pa tudi del Ukrajine in Madžarske. Po arheoloških odkritjih lahko njen nastanek umestimo nekje do leta 7000 pred našim štetjem. Haarmann trdi, da so besede, katerih izvor so doslej obravnavali kot Starogrške besede, dejansko izvirajo iz ljudstev Stare Evrope in so še danes v uporabi. Takšni primeri so kamin (камина, Kamina), olive (маслина, maslina), keramika (керамика, ceramica) kovina / metal (метал), himna (химн) in druge.

- Oglas -

Civilizacija Donave je nastala 2000 let pred civilizacijo Sumercev.

Haarmann potrjuje, kar je že dolgo znano, da je bilo najstarejše zlato na svetu najdeno na ozemlju današnje Varne (Bolgarija). Glede na rezultate raziskav iz sodobnih metod in tehnik, je bilo izdelano leta 4500 pred našim štetjem, kar pomeni, da je 2000 let starejše od znamenitih egipčanskih zlatih zakladov.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×