- Oglas -
Gobov golaž je odlična jed za vsako priložnost. Zraven si lahko postrežete kos hrustljavega kruha ali solato.
SESTAVINE (4 porcije):
- 2 čebuli
- 2 stroka česna
- 100 g pora
- 800 g krompirja
- 350 g jurčkov
- 2 žlici masti
- 1 žlica paradižnikovega pireja
- 1 žlica mlete paprike
- 1 žlička zdrobljene kumine
- 2 žlici navadne moke
- 1 žlica majarona
- 1 čili
- ¼ žlice sesekljanega peteršilja
- sol po okusu
- mleta paprika po okusu
PRIPRAVA:
- Olupljeno čebulo, česen in por drobno sesekljajte. Krompir olupite in narežite na koščke, očiščene gobe pa prerežite na pol.
- Čebulo prepražite na vroči masti do zlatorjave barve, dodajte krompir, papriko, kumino, česen in vse skupaj pražite 2 minuti. Na koncu dodajte gobe, por, prepražite, prilijte 500 ml vode in kuhajte približno 15 minut.
- Moko zmešajte z malo vode, vlijte v lonec, premešajte in na nizki temperaturi kuhajte približno 10 minut. Pripravljeno enolončnico začinite z majaronom, sesekljanim čilijem, sesekljanim peteršiljem, soljo in poprom. Postrežete lahko na primer s solato.
- oglas -