0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaGenialni načini za uporabo čebeljega voska

Genialni načini za uporabo čebeljega voska

MORDA VAS ZANIMA

Čebelji vosek je ena izmed najbolj uporabnih naravnih sestavin, ki jo lahko uporabite prav vsakdan. Čebelji vosek lahko izkoristite na nekaj zelo kreativnih načinov in s tem poskrbite za bolj naraven življenjski slog.

- Oglas -

cebelji vosek

Gel za ustnice

Čebelji vosek lahko uporabite za izdelavo učinkovitega naravnega gela za ustnice. Takšen naraven gel bo obstojen kar nekaj časa, imel bo prijeten vonj, hkrati pa ne bo vseboval zdravju škodljivih snovi. V gelu za ustnice deluje kot vlažilec, hkrati pa ustnice ščiti pred zunanjimi vplivi.

Sredstvo proti srbečici

Čebelji vosek je odličen za nego kože. Če imate suho kožo, ekceme ali druge težave povezane z razdražljivo kožo, poskusite pripraviti svojo kremo proti srbečici. Potrebovali boste 3 žlice karitejevega masla, eno žlico kokosovega olja, žlico posušenega ognjiča, žlico čebeljega voska, 2 žlici pecilnega praška, 2 žlici bentonit gline, 2 čajni žlički virginskega nepozebnika, deset kapljic eteričnega olja mete in pet kapljic eteričnega olja čajevca. Nad paro v posoditi stopite kokosovo maslo, dodajte posušen ognjič, pokrijte in na srednji temperaturi pustite zelišča v olju še trideset minut.

- Oglas -

Potem precedite skozi cedilo in nad paro zopet segrejte dobljeno tekočino, dodajte karitejevo maslo in čebelji vosek ter mešajte, dokler se sestavine popolnoma ne povežejo. Odstranite s toplote, dodajte pecilni prašek in glino ter mešajte dokler mešanica ni na videz podobna blatu, potem pa dodajte virginski nepozebnik in eterična olja, mešajte dokler se sestavine ne povežejo. Predevajte v čiste kozarčke s pokrovčkom.

Uporaba čebeljega voska kot loščilo za pohištvo

Čebelji vosek lahko uporabite tudi za naravno zaščito lesenega pohištva.  Pripravite ga lahko tudi preprosto in to kar sami doma, vašemu pohištvu pa bo dal trajen lesk.   Potrebovali boste 150 g čebeljega voska, 3 skodelice olivnega olja in deset kapljic eteričnega olja sivke. Posodo z olivnim oljem in čebeljim voskom postavite nad parno kopel in počakajte, da se čebelji vosek popolnoma stopi. Dodajte eterično olje in dobro premešajte, pustite, da se hladi vsaj dve uri.  Loščilo je  tako preprosto pripravljeno za uporabo in vaš dom bo zasijal.

Namesto žvečilke

Ste vedeli, da lahko vosek tudi žvečite namesto žvečilke?  To je odlična alternativa žvečilkam, ki običajno vsebujejo veliko umetno narejenih sladil in barvil, če žvečite vosek pa si lahko pomagate tudi pri premagovanju nezdravih navad, kot sta na primer  grizenje ustnic in kajenje.

Za lažje odpiranje zadrg

Tanek sloj čebeljega voska nanesite na zadrge, saj se bodo tako lažje odpirale in se ne bodo več zatikale.

.

NAJNOVEJŠE