0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaZaščitite se pred komarji brez nevarnih kemikalij!

Zaščitite se pred komarji brez nevarnih kemikalij!

MORDA VAS ZANIMA

Pordelost, otekanje in izjemno neprijetna srbečica so simptomi, ki so v poletnih mesecih večini zelo dobro znani. Sezona komarjev vam lahko hitro zagreni življenje. Tako se poskušajo mnogi zaščititi z repelenti, ki pa pogosto vsebujejo strupene pesticide, ki predstavljajo precejšnje tveganje za vaše zdravje. Še posebej nevaren je pesticid N,N-dietil-meta-toluamid, pogosto označen kar s kratico DEET.

- Oglas -

Pogost stik s to kemikalijo lahko namreč privede do različnih zdravstvenih težav, od glavobolov do najresnejših kroničnih obolenj. Na srečo pa obstajajo številne naravne možnosti za zaščito pred komarji, ki so zdravju prijazne, obenem pa zelo učinkovite.

sivka komarji

Pripravki s sivko

Sivka velja za eno najboljših izbir, če želite odgnati komarje. Imate kar precej različnih možnosti za njeno uporabo. Ena od njih je ta, da s sivko odišavite trakove in jih namestite okoli oken v vašem domu. S tem boste komarjem preprečili vstop. Iz sivke pa si lahko izdelate tudi zelo preprosto olje za telo, ki bo uspešno odvračalo komarje. Nekaj kapljic eteričnega olja sivke dodajte 2 žlicama poljubnega rastlinskega olja, na primer olivnega ali kokosovega. S to mešanico nato namažite telo. Tako boste dišali čudovito, obenem pa boste zaščiteni pred piki komarjev.

- Oglas -

Česen za zdravje in proti komarjem

Uživanje česna ima kar nekaj pozitivnih vplivov na vaše zdravje. Dodaten bonus pa je, da lahko z uživanjem česna poskrbite za naravno zaščito pred komarji. Po tem, ko zaužijete česen, se skozi vaše pore izloči malce česnovega olja, ki deluje kot nekakšna naravna pregrada med vašo kožo in komarji. Da se znebite zadaha po česnu, pa vam priporočamo, da prežvečite malce svežega peteršilja.

Neemovo olje

V zadnjem času postaja neemovo olje vse bolj znano, saj številni ljudje ugotavljajo, koliko blagodejnih vplivov na naše zdravje in lepoto ima lahko ta rastlina. Neemovo olje se pogosto uporablja za naravno zaščito rastlin pred komarji, podoben učinek pa ima tudi pri ljudeh. Če boste na kožo nanesli neemovo olje, se vam bodo tako komarji ognili v velikem loku, ne da bi morali za to uporabiti sredstva, ki bi bila lahko nevarna za vaše zdravje.

Napitek z jabolčnim kisom

Ste vedeli, da je lahko uživanje jabolčnega kisa zelo koristno tudi za naravno zaščito pred komarji? Vsekakor je metoda vredna preizkusa, še posebej ker je jabolčni kis tudi nasploh zelo koristen za vaše zdravje. Priprava napitka, ki vas bo zaščitil pred piki komarjev, je izjemno preprosta. V kozarec vode dodajte 2 žlici jabolčnega kisa in mešanico nato popijte.

Zeliščno pršilo

Za izjemno učinkovito zaščito pred komarji vam priporočamo izdelavo pršila, katerega osnovo predstavljajo  začimbe oziroma zelišča, ki ji imate zelo verjetno v svoji kuhinji. Pršilo ne bo odgnalo le komarjev, ampak tudi muhe in druge insekte. Za pripravo pršila potrebujete po 2 žlici naslednjih posušenih zelišč: meta, žajbelj, rožmarin, sivka, timijan in nageljnove žbice (klinčki). Zavrite cca. 2,5 decilitra vode in ji dodajte naštete začimbe. Pokrijte in počakajte, da se tekočina ohladi na sobno temperaturo, nato pa mešanico precedite. Dodajte ji enako količino hidrolata (rožne vode) virginskega nepozebnika. Prelijte v stekleničko z razpršilnikom in dobro pretresite.

Namesto posušenih zelišč lahko po želji uporabite tudi eterična olja. V tem primeru bo dovolj približno 10 kapljic vsakega olja. Seveda pa lahko uporabite tudi sveža zelišča (količina naj bo približno trikrat večja kot pri posušenih). Z zeliščnim pršilom proti komarjem se popršite pred vsakim odhodom ven/v naravo oziroma takrat, ko potrebujete zaščito pred komarji.

.

NAJNOVEJŠE