0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaNaravni repelent proti komarjem

Naravni repelent proti komarjem

MORDA VAS ZANIMA

Obstaja veliko naravnih proizvodov, ki odbijajo insekte, vendar so lahko škodljivi tako za zdravje kot za okolje. Predstavljamo vam še enega v vrsti naravnih razpršil proti komarjem, so učinkovita in okolju prijazna.

- Oglas -

Poleg tega, da obremenjujejo okolje, so sintetični repelenti, ki jih nanašamo neposredno na kožo, škodljivi tudi za zdravje. Vsebujejo namreč veliko kemičnih spojin, ki lahko povečajo tveganje za nastanek raka ter bolezni srca in ožilja. Če se želite izogniti njihovi uporabi in tveganjem, ki jih prinašajo, lahko naravni repelent pripravite kar sami.

Naravni repelent proti komarjem

Za naravni repelent potrebujete:

  • 1 dl filtrirane vode,
  • 0,6 dl vodke,
  • 60 kapljic eteričnega olja citronele,
  • 50 kapljic eteričnega olja mete,
  • 30 kapljic eteričnega olja čajevca,
  • 2 kapljici eteričnega olja jojobe.

Če nimate katerega od naštetih eteričnih olj, ga lahko zamenjate s katerim od sledečih: eterično olje evkaliptusa, limone, bazilike, sivke ali česna.

Priprava in uporaba:

  1. Zmešajte vodo, vodko in eterična olja. Tekočino hranite na suhem v steklenički z razpršilnikom. Priporočljivo je, da je steklenička temne barve.
  2. Pred vsako uporabo stekleničko dobro pretresite. Razpršite jo po izpostavljenih delih kože. Sredstva ne uporabljajte v predelu oči in ust.
  3. V primeru, da vas kljub zaščiti vseeno piči komar, lahko srbenje, oteklino in draženje kože omilite tako, da na mesto pika date nekaj od naštetega: nekaj kapljic eteričnega olja sivke, jabolčni kis, limonin sok, ohlajeno čajno vrečko kamilice, kocko ledu ali košček čebule.
.

NAJNOVEJŠE