RubrikeZanimivostiGanljivo pismo, ki ga je učiteljica napisala dečku z avtizmom

Ganljivo pismo, ki ga je učiteljica napisala dečku z avtizmom

MORDA VAS ZANIMA

Mnogi starši danes posvečajo ogromno pozornosti šolskemu uspehu svojih otrok. S tem ni nujno nič narobe samo po sebi, vendar pa je pomembno, da pri tem ne pozabite, da šolske ocene niso edino, kar šteje. Pismo, ki ga je učiteljica Ruth Clarkson napisala enemu izmed svojih učencev, ki mu na testu kljub trudu ni uspelo dobiti pozitivne ocene, je izvrsten opomnik, da je življenje mnogo več od šolskega uspeha …

Solze ganjenosti, ko je dečkova mama prebrala učiteljičino pismo

- Oglas -

Pismo ja na družbenem omrežju delila dečkova mama, in sicer pospreljeno z besedami, da jo je spravilo do solz. Njen sin, 11-letni Ben Twist, ima avtizem, zaradi česar ima tudi določene omejitve pri učenju. Čeprav je v pripravo na omenjeni test vložil precej napora, ocena ni bila takšna, kot bi si jo on in njegova mama najverjetneje želela. Dečkova učiteljica se je zavedala, da bo deček zaradi rezultatovrazočaran, zato se je odločila za ganljivo potezo. Številni všečki, komentarji in delitve tega pisma dokazujejo, da tudi mnogih drugih staršev ni pustilo ravnodušnih.

»Test je meril čisto majhen košček vsega, kar si«

Ruth Clarkson je Benu v pismu napisala, da je test meril zelo majhen košček njegovih sposobnosti. Te so sicer pomembne, vendar pa je po njenih besedah »Ben Twist sestavljen iz številnih drugih veščin in sposobnosti«. Nato je navedla nekaj dečkovih talentov, ki jih test ni mogel zaznati – njegov umetniški talent, njegovo sposobnost za delo v skupini, njegovo vse večjo samostojnost, njegovo prijaznost, njegove športne talente, njegovo sposobnost za ustvarjanje prijateljstev in izražanje lastnega mnenja, njegovo nadarjenost za glasbo … Učiteljica je poudarila, da je prav edinstvena kombinacija talentov tista, zaradi katerih je Ben povsem unikaten. Pismo je zaključila z besedami, da so v šoli vsi ponosni nanj, saj prepoznavajo njegove talente in sposobnosti tudi zunaj klasičnih testov. Prav zato so prepričani, da se vseskozi razvija in napreduje ter odrašča v prijetnega, bistrega mladeniča.

Preberite tudi: Dieta GAPS: kako ozdraviti avtizem, motnjo pozornosti, hiperaktivnost, disleksijo in druge presnovne bolezni

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×