Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
RubrikeZanimivostiGanljivo pismo, ki ga je učiteljica napisala dečku z avtizmom

Ganljivo pismo, ki ga je učiteljica napisala dečku z avtizmom

MORDA VAS ZANIMA

Mnogi starši danes posvečajo ogromno pozornosti šolskemu uspehu svojih otrok. S tem ni nujno nič narobe samo po sebi, vendar pa je pomembno, da pri tem ne pozabite, da šolske ocene niso edino, kar šteje. Pismo, ki ga je učiteljica Ruth Clarkson napisala enemu izmed svojih učencev, ki mu na testu kljub trudu ni uspelo dobiti pozitivne ocene, je izvrsten opomnik, da je življenje mnogo več od šolskega uspeha …

Solze ganjenosti, ko je dečkova mama prebrala učiteljičino pismo

- Oglas -

Pismo ja na družbenem omrežju delila dečkova mama, in sicer pospreljeno z besedami, da jo je spravilo do solz. Njen sin, 11-letni Ben Twist, ima avtizem, zaradi česar ima tudi določene omejitve pri učenju. Čeprav je v pripravo na omenjeni test vložil precej napora, ocena ni bila takšna, kot bi si jo on in njegova mama najverjetneje želela. Dečkova učiteljica se je zavedala, da bo deček zaradi rezultatovrazočaran, zato se je odločila za ganljivo potezo. Številni všečki, komentarji in delitve tega pisma dokazujejo, da tudi mnogih drugih staršev ni pustilo ravnodušnih.

»Test je meril čisto majhen košček vsega, kar si«

Ruth Clarkson je Benu v pismu napisala, da je test meril zelo majhen košček njegovih sposobnosti. Te so sicer pomembne, vendar pa je po njenih besedah »Ben Twist sestavljen iz številnih drugih veščin in sposobnosti«. Nato je navedla nekaj dečkovih talentov, ki jih test ni mogel zaznati – njegov umetniški talent, njegovo sposobnost za delo v skupini, njegovo vse večjo samostojnost, njegovo prijaznost, njegove športne talente, njegovo sposobnost za ustvarjanje prijateljstev in izražanje lastnega mnenja, njegovo nadarjenost za glasbo … Učiteljica je poudarila, da je prav edinstvena kombinacija talentov tista, zaradi katerih je Ben povsem unikaten. Pismo je zaključila z besedami, da so v šoli vsi ponosni nanj, saj prepoznavajo njegove talente in sposobnosti tudi zunaj klasičnih testov. Prav zato so prepričani, da se vseskozi razvija in napreduje ter odrašča v prijetnega, bistrega mladeniča.

Preberite tudi: Dieta GAPS: kako ozdraviti avtizem, motnjo pozornosti, hiperaktivnost, disleksijo in druge presnovne bolezni

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×