Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.

Luskavica – kožna težava, ki jo lahko precej omilimo

Luskavica je ena tistih bolezni, ki niso nalezljive in ne ogrožajo življenja, vsekakor pa bolnike zelo prizadenejo.

S katerimi rastlinami si lahko pomagamo pri težavah s srcem?

Tokrat bomo govorili o rastlinah, ki ugodno delujejo na zdravje srca in krvožilnega sistema.

To je največja slabost vašega astrološkega znamenja …

Preverite, katera je največja slabost astrološkega znamenja, v katerem ste rojeni, in kako jo lahko premagate.

Bolečine v sklepih: 13 nasvetov za ublažitev težav

Bolečine v sklepih postajajo vse bolj razširjene. V določenih primerih so to zgolj začasne bolečine, vendar pa gre pogosto tudi za tipičen znak resnejših bolezni.

Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.
Ekologija & okoljeIndija sledila Kitajski in prepovedala uvoz tujih plastičnih odpadkov

Indija sledila Kitajski in prepovedala uvoz tujih plastičnih odpadkov

MORDA VAS ZANIMA

Pred dobrim letom smo poročali, da se je Kitajska odločila za prepoved, ki je šokirala mnoge zahodne države. Oblasti so namreč sklenile, da prepovedo uvažanje mnogih vrst tujih odpadkov, med njimi tudi plastike. Pred tem je Kitajska sprejemala več kot polovico vse izvožene plastike, zato so morale številne države hitro najti drugo državo, ki bi bila pripravljena sprejeti njihove odpadke. Precejšen del se je preusmeril v Indijo, ki pa je zdaj sklenila, da posnema odločitev Kitajske. S 1. marcem tako tudi ta država ne sprejema več tujih odpadkov.

V ospredje stopilo ukvarjanje z lastnimi odpadki

- Oglas -

Prepoved uvažanja plastičnih odpadkov je del širše strategije Indije, ki med drugim vključuje tudi prenehanje uporabe plastičnih izdelkov za enkratno uporabo do leta 2020. Indija ima sicer precej težav že s svojimi lastnimi odpadki, zato ni presenetljivo, da ne želi več sprejemati še tujih. Dnevno naj bi se namreč v državi ustvarilo skoraj približno 26.000 ton plastičnih odpadkov. Po ocenah pa ostane nezbranih kar 40 odstotkov teh odpadkov, kar je povezano s pomanjkanjem ustrezne tehnologije za reciklažo.  V Indiji so sicer že pred to prepovedjo sprejeli nekaj omejitev, povezanih z uvozom plastike, vendar pa so številna tuja podjetja hitro našla luknje v določilih in jih začela izkoriščati.

Naše smeti – a daleč od naših oči

Pričakovati je, da bodo postale s tem, ko se je Indija pri prepovedi uvažanja odpadne plastike pridružila Kitajske, določene države, kot so na primer Tajska, Vietnam in Malezija, še bolj obremenjene kot doslej. V vseh naštetih državah je prišlo že v preteklem letu do občutnega povečanja uvoza plastičnih odpadkov. Zahodne države so očitno preveč navajene na to, da želijo imeti svoje smeti … daleč od oči. Vendar pa se pri tem pozablja, da bo, glede na trenutne trende, slej ali prej zmanjkalo držav, ki bi bile pripravljene prevzemati to breme nase.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×