0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Feng ShuiFeng šuj in ogledala: osnovni napotki za postavitev

Feng šuj in ogledala: osnovni napotki za postavitev

MORDA VAS ZANIMA

Strokovnjaki za feng šuj posvečajo ogromno pozornosti ogledalom. Kadar so ogledala nameščena pravilno, lahko namreč v dom privabijo pozitivno energijo in vam pomagajo pri doseganju vaših ciljev. Velja pa tudi nasprotno: neustrezna postavitev ogledal ustvari negativno energijo v vašem domu. Na kaj morate torej najbolj paziti v posameznih prostorih?

- Oglas -

Ogledalo v jedilnici

Osnovna napaka: ogledala, ki so obrnjena eno proti drugemu

Ogledal nikoli ne nameščajte tako, da bi bilo eno ogledalo obrnjeno proti drugemu. Odsevanje je v tem primeru premočno in ustvarja kaotično gibanje. Kaos pa zagotovo ni nekaj, česar bi si kdor koli želel v svojem domu oziroma življenju.

Vhod/predsoba in stopnišče

Namestitev ogledala v predsobo je zelo priročna, saj s tem optično povečamo običajno precej majhen prostor, hkrati pa lahko pred vsakim odhodom od doma tako na hitro preverimo svoj videz. Glede na feng šuj postavljanje ogledala v predprostor ni problematično, pazite le, da ne bo obrnjeno neposredno proti vhodu. Prav tako pa ogledalo ne sme biti obrnjeno proti stopnišču.

- Oglas -

Dnevna soba

V dnevni sobi lahko po želji obesite tudi več ogledal različnih velikosti. Dobro je sicer, da so ogledala nameščena dovolj visoko in da tako niso namenjena temu, da bi se v njih dejansko opazovali, ampak predvsem ustvarjanju zanimive igre svetlobe.

Jedilnica

Še posebej dober prostor za namestitev ogledal je po feng šuju jedilnica. S tem namreč energetsko podvojite količino hrane na mizi in v svoj dom privabljate blagostanje.

Kopalnica

V kopalnici so ogledala seveda skorajda neizogibna, »odobrava« pa jih tudi feng šuj. Zaželeno je, da so ogledala tu čim večja, saj bo to dopolnilo čiščenje, ki sicer poteka v kopalnici, z energetskim čiščenjem.

Spalnica

Mnogi ljudje v spalnici nameščajo ogledala nad posteljo. Vendar pa morate vedeti, da ustvarjajo ogledala stalen pretok energije. Medtem ko je v nekaterih prostorih to zaželeno, pa je spalnica, predvsem pa postelja namenjena počitku, zato vam lahko opisana namestitev ogledala prinese precej težav s spanjem. Prav tako ni dobro, da je ogledalo v spalnici obrnjeno proti postelji.

- Oglas -

Kuhinja

Kuhinja je prostor, kjer ogledala načeloma niso zaželena, razen če so zelo majhna in izključno dekorativna. V naših domovih namreč kuhinja predstavlja prostor ognja, ogledala pa prinašajo energijo vode. Med omenjenima elementoma lahko pride do hitrega trka, ki prekine harmonični energetski pretok.

.

NAJNOVEJŠE