fbpx
Domov Feng Shui Feng šuj in ogledala: osnovni napotki za postavitev

Feng šuj in ogledala: osnovni napotki za postavitev

Zaradi razkužila za roke dobila hude opekline

Ker pri uporabi razkužila ni bila dovolj pazljiva, je povzročila požar, zaradi katerega je steklenička z razkužilom eksplodirala, sama pa je staknila hude opekline.

5 koristi vsakodnevnega pitja soka rdeče pese

Pesin sok velja za izjemno zdrav napitek. Po mnenju mnogih strokovnjakov za zdravo prehrano ga je priporočljivo uživati čim bolj pogosto, po možnosti vsak dan.

Delo od doma: 7 nasvetov za več produktivnosti in pozitivnosti

Možnost dela od doma je v teh časih zagotovo privilegij. Vendar pa to še ne pomeni, da tovrstna oblika dela ne predstavlja tudi določenih...

Strokovnjaki za feng šuj posvečajo ogromno pozornosti ogledalom. Kadar so ogledala nameščena pravilno, lahko namreč v dom privabijo pozitivno energijo in vam pomagajo pri doseganju vaših ciljev. Velja pa tudi nasprotno: neustrezna postavitev ogledal ustvari negativno energijo v vašem domu. Na kaj morate torej najbolj paziti v posameznih prostorih?

Ogledalo v jedilnici

Osnovna napaka: ogledala, ki so obrnjena eno proti drugemu

Ogledal nikoli ne nameščajte tako, da bi bilo eno ogledalo obrnjeno proti drugemu. Odsevanje je v tem primeru premočno in ustvarja kaotično gibanje. Kaos pa zagotovo ni nekaj, česar bi si kdor koli želel v svojem domu oziroma življenju.

Vhod/predsoba in stopnišče

Namestitev ogledala v predsobo je zelo priročna, saj s tem optično povečamo običajno precej majhen prostor, hkrati pa lahko pred vsakim odhodom od doma tako na hitro preverimo svoj videz. Glede na feng šuj postavljanje ogledala v predprostor ni problematično, pazite le, da ne bo obrnjeno neposredno proti vhodu. Prav tako pa ogledalo ne sme biti obrnjeno proti stopnišču.

Dnevna soba

V dnevni sobi lahko po želji obesite tudi več ogledal različnih velikosti. Dobro je sicer, da so ogledala nameščena dovolj visoko in da tako niso namenjena temu, da bi se v njih dejansko opazovali, ampak predvsem ustvarjanju zanimive igre svetlobe.

Jedilnica

Še posebej dober prostor za namestitev ogledal je po feng šuju jedilnica. S tem namreč energetsko podvojite količino hrane na mizi in v svoj dom privabljate blagostanje.

Kopalnica

V kopalnici so ogledala seveda skorajda neizogibna, »odobrava« pa jih tudi feng šuj. Zaželeno je, da so ogledala tu čim večja, saj bo to dopolnilo čiščenje, ki sicer poteka v kopalnici, z energetskim čiščenjem.

Spalnica

Mnogi ljudje v spalnici nameščajo ogledala nad posteljo. Vendar pa morate vedeti, da ustvarjajo ogledala stalen pretok energije. Medtem ko je v nekaterih prostorih to zaželeno, pa je spalnica, predvsem pa postelja namenjena počitku, zato vam lahko opisana namestitev ogledala prinese precej težav s spanjem. Prav tako ni dobro, da je ogledalo v spalnici obrnjeno proti postelji.

Kuhinja

Kuhinja je prostor, kjer ogledala načeloma niso zaželena, razen če so zelo majhna in izključno dekorativna. V naših domovih namreč kuhinja predstavlja prostor ognja, ogledala pa prinašajo energijo vode. Med omenjenima elementoma lahko pride do hitrega trka, ki prekine harmonični energetski pretok.

- Oglas -

Najnovejše

Nova odkritja glede povezave med bakrom in Alzheimerjevo boleznijo

Alzheimerjeva bolezen naj bi bila v veliki meri povezana z okvarjeno sposobnostjo telesa za regulacijo ravni bakra v tkivih.

Po 2 mesecih večjega vnosa sadja in zelenjave srce občutno bolj zdravo

Pri ljudeh, ki so 8 tednov uživali s sadjem in zelenjavo bogato prehrano, je bilo bistveno manjše tveganje za poškodbe srca.

5 nasvetov za več REM-spanja

REM-spanje naj bi bilo med drugim zelo pomembno za utrjevanje spominov. Pomanjkanje tega tipa spanja naj bi imelo tako zelo negativen vpliv na učenje oziroma pomnjenje.

Šolanje na daljavo zmanjšuje anksioznost med najstniki

Pouk oziroma šolanje na daljavo je nekaj, s čimer so se v zadnjih mesecih srečali številni šolarji po vsem svetu.

5 »čustvenih stanj« imunskega sistema

Močan imunski sistem bo letošnjo zimo še pomembnejši kot v preteklih letih. Prav zaradi pojava novega koronavirusa so začeli mnogi posvečati precej več pozornosti krepitvi imunskega sistema kot običajno.
- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×