fbpx
Domov Zdravje & prehrana Falafel - polpeti iz čičerike

Falafel – polpeti iz čičerike

Recept za brezmesne falafel polpete ali polpete iz čičerike. To so polpeti iz surove, namočene čičerike.
Falafel polpeti iz čičerikeSestavine:

  • 400 g suhe čičerike
  • 2 korenja
  • 1/2 rdeče čebule
  • 1 manjši por
  • 3 – 4 stroke česna
  • svež koriander po okusu (če ni svežega, pa vloženega)
  • sol
  • olje
- Oglas -

Priprava:
Čičeriko namočimo za 24 ur, lahko tudi več, za dan in pol, do dva dni. Tudi, če začne kaliti, ni nič narobe. Vodo vmes menjamo. Namočeno čičeriko zmešamo v mešalniku, zelo na drobno. Nasekljamo čebulo, por, česen, naribano korenje in sol. Koriander nasekljamo na drobne koščke, ali pa dodamo dve do tri žlice vloženega koriandra. Vse skupaj dobro zmešamo. V ponvi segrejemo za prst debelo olja. Z rokami oblikujemo polpete in jih damo na vroče olje v ponvi. Pečemo na majhnem ognju, da porjavijo z obeh strani. (počasi in pazljivo zapečti, saj moramo zmehčati surovo stročnico). Odcedimo na papirnati brisači in postrežemo s solato, jogurtovim prelivom, pečeno zelenjavo …

Sestavine za maso za polpete
Sestavine za maso za polpete

Koriander
Masi za polepete sodamo koriander

- Oglas -

Maso za polpete premešamo
Maso za polpete dobro premešamo

Polpet
Oblikujemo polpete

Polpeti
Opečemo jih na vročem olju, počasi, z obeh strani

Falafel polpeti iz čičerike
Falafel – polpeti iz čičerike so pripravljeni.

- Oglas -

Preberite si tudi, zakaj je namakanje stročnic in oreškov pomembno.

Avtor in foto: Lidija Dornik

 

 

 

- Oglas -
- Oglas -
- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×