Falafel – polpeti iz čičerike

Recept za brezmesne falafel polpete ali polpete iz čičerike. To so polpeti iz surove, namočene čičerike.
Falafel polpeti iz čičerikeSestavine:

  • 400 g suhe čičerike
  • 2 korenja
  • 1/2 rdeče čebule
  • 1 manjši por
  • 3 – 4 stroke česna
  • svež koriander po okusu (če ni svežega, pa vloženega)
  • sol
  • olje

Priprava:
Čičeriko namočimo za 24 ur, lahko tudi več, za dan in pol, do dva dni. Tudi, če začne kaliti, ni nič narobe. Vodo vmes menjamo. Namočeno čičeriko zmešamo v mešalniku, zelo na drobno. Nasekljamo čebulo, por, česen, naribano korenje in sol. Koriander nasekljamo na drobne koščke, ali pa dodamo dve do tri žlice vloženega koriandra. Vse skupaj dobro zmešamo. V ponvi segrejemo za prst debelo olja. Z rokami oblikujemo polpete in jih damo na vroče olje v ponvi. Pečemo na majhnem ognju, da porjavijo z obeh strani. (počasi in pazljivo zapečti, saj moramo zmehčati surovo stročnico). Odcedimo na papirnati brisači in postrežemo s solato, jogurtovim prelivom, pečeno zelenjavo …

Sestavine za maso za polpete
Sestavine za maso za polpete
Koriander
Masi za polepete sodamo koriander
Maso za polpete premešamo
Maso za polpete dobro premešamo
Polpet
Oblikujemo polpete
Polpeti
Opečemo jih na vročem olju, počasi, z obeh strani
Falafel polpeti iz čičerike
Falafel – polpeti iz čičerike so pripravljeni.

Preberite si tudi, zakaj je namakanje stročnic in oreškov pomembno.

Avtor in foto: Lidija Dornik

 

 

 

Povzetek
recipe image
Ime recepta
Falafel - polpeti iz čičerike
Objavljeno
Ocena
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
Povejte svoje mnenje - kometirajte