Falafel – polpeti iz čičerike

    Recept za brezmesne falafel polpete ali polpete iz čičerike. To so polpeti iz surove, namočene čičerike.
    Falafel polpeti iz čičerikeSestavine:

    • 400 g suhe čičerike
    • 2 korenja
    • 1/2 rdeče čebule
    • 1 manjši por
    • 3 – 4 stroke česna
    • svež koriander po okusu (če ni svežega, pa vloženega)
    • sol
    • olje

    Priprava:
    Čičeriko namočimo za 24 ur, lahko tudi več, za dan in pol, do dva dni. Tudi, če začne kaliti, ni nič narobe. Vodo vmes menjamo. Namočeno čičeriko zmešamo v mešalniku, zelo na drobno. Nasekljamo čebulo, por, česen, naribano korenje in sol. Koriander nasekljamo na drobne koščke, ali pa dodamo dve do tri žlice vloženega koriandra. Vse skupaj dobro zmešamo. V ponvi segrejemo za prst debelo olja. Z rokami oblikujemo polpete in jih damo na vroče olje v ponvi. Pečemo na majhnem ognju, da porjavijo z obeh strani. (počasi in pazljivo zapečti, saj moramo zmehčati surovo stročnico). Odcedimo na papirnati brisači in postrežemo s solato, jogurtovim prelivom, pečeno zelenjavo …

    Sestavine za maso za polpete
    Sestavine za maso za polpete
    Koriander
    Masi za polepete sodamo koriander
    Maso za polpete premešamo
    Maso za polpete dobro premešamo
    Polpet
    Oblikujemo polpete
    Polpeti
    Opečemo jih na vročem olju, počasi, z obeh strani
    Falafel polpeti iz čičerike
    Falafel – polpeti iz čičerike so pripravljeni.

    Preberite si tudi, zakaj je namakanje stročnic in oreškov pomembno.

    Avtor in foto: Lidija Dornik

     

     

     

    Povzetek
    recipe image
    Ime recepta
    Falafel - polpeti iz čičerike
    Objavljeno
    Ocena
    51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
    Povejte svoje mnenje - kometirajte