Ekologija & OkoljeEvropska komisija o privatizaciji vode

Evropska komisija o privatizaciji vode

MORDA VAS ZANIMA

Evropska komisija je kot odziv na nedavno poročanje nekaterih medijev izrecno poudarila, da ne vodi nobene politike, s katero bi države članice silila v privatizacijo storitev oskrbe z vodo. Komisija se zaveda, da je voda javno dobro, ki je ključno za državljane, in da je upravljanje vodnih virov v pristojnosti držav članic.

- Oglas -

voda

Komisija je sporočila, da ima nevtralno stališče do javnega ali zasebnega lastništva vodnih virov. Za primere, v katerih se javni organi odločijo zagotavljati te storitve prek zasebnega gospodarskega subjekta, je Komisija predlagala predpise, ki bodo prispevali k preglednosti in učinkovitosti porabe javnih sredstev, tako da bodo javnim organom omogočili sprejemanje boljših odločitev.

Komisija je pomembnost oskrbe z vodo upoštevala tako, da v svojem predlogu direktive o podeljevanju koncesijskih pogodb v celoti priznava in podpira neodvisnost lokalnih organov pri zagotavljanju in organizaciji storitev splošnega gospodarskega pomena, vključno z vodo. Javni organi se lahko kadar koli samostojno odločijo, ali bodo storitve zagotavljali neposredno ali prek tretje osebe, kot je na primer zasebni gospodarski subjekt.

Predlagana direktiva o podeljevanju koncesijskih pogodb zato pod nobenimi pogoji ne bo privedla do vsiljene privatizacije storitev oskrbe z vodo.

- Oglas -

Vir: Društvo Planet Zemlja

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×