Dom & EnergijaEkološko in poceni: repelent proti komarjem iz kavne usedline

Ekološko in poceni: repelent proti komarjem iz kavne usedline

MORDA VAS ZANIMA

Namesto različnih kemičnih sredstev za boj proti komarjem lahko uporabimo tudi kavno usedlino!

- Oglas -

Kavna usedlina je sicer zelo uporabna pri kompostiranju, gnojenju rastlin in za luščenje kože, posušena kavna usedlina iz mlete kave pa je tudi učinkovit repelent proti komarjem. Komarje in druge žuželke namreč vonj prižgane kavne usedline odvrača.

kavna usedlina

In kako pripravimo tak repelent?

  1. Po kuhanju kave zberite kavno usedlino in jo postavite na aluminijasto folijo ali na pladenj. Stoji naj v hladnem in suhem prostoru, doker se popolnoma ne posuši.
  2. Ko je kavna usedlina posušena, jo s folijo postavite na pladenj na ravno površino nekje zunaj. Poskrbite tudi, da jo zavarujete pred živalmi ali otroci.
  3. Zažgite kavno usedlino (najbolje z dolgo vžigalico, da se ne opečete) in jo žgite, dokler se ne začne kaditi.
  4. Dim se sprošča počasi in odganja komarje in druge insekte.

 

Drugi način je, da posušeni prah kavne usedline oblikujete v daljšo linijo, ki jo prižgete na enem koncu in počasi bo izgorevala in oddajala dim, dokler ne bo izgorela cela dolžina usedline.

- Oglas -

Ste vedeli: Mleta kava odganja tudi mravlje, kjer silijo v stanovanje. Na mestu, kjer hodijo v hišo posujemo nekaj mlete kave, ki jih bo odgnala.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×