Eko poroka: 5 nasvetov za okolju prijaznejše poročno slavje

Poroke so namreč pogosto zelo obremenjujoče za okolje. Vendar pa lahko na srečo organizirate prečudovito »eko poroko«.

Je pridobivanje kilogramov po menopavzi zares neizbežno?

Pogosto slišimo, da je menopavza skorajda neizbežno povezana s pridobivanjem kilogramov.

5 vrst zelenjave, pri katerih je toplotna obdelava koristna

Katere so tiste vrste zelenjave, ki jih sicer lahko uživamo tudi presne, vendar je praviloma precej bolje, če jih pred zaužitjem toplotno obdelamo?

Razrešena velika uganka, povezana s parkinsonovo boleznijo

Znanstvenikom je uspelo najti odgovor na pomembno vprašanje, povezano s parkinsonovo boleznijo.

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.
Ekologija & okoljeEko krog zanikal odgovornost za razbita stekla

Eko krog zanikal odgovornost za razbita stekla

MORDA VAS ZANIMA

Eko krog je podal izjavo za javnost, ki se nanaša na primer štirih razbitih stekel na upravni stavbi Lafarge Cementa. Sporočajo pa naslednje.

- Oglas -

Razbito oknoAktivisti Eko kroga se za naše pravice že sedem let borimo izključno po strokovni in pravni poti – naše akcije so bile odločne in ostre, vendar izključno nenasilne! Čeprav se Lafarge ves čas zelo trudi, da bi nas diskreditiral kot tolpo prenapetežev moramo poudariti, da so bili ves čas naše glavno in edino orožje strokovni argumenti. Ti so nam na koncu prinesli zmago na sodišču!

Lafarge se je v primeru razbitih šip po našem videnju zadev znova diskreditiral, saj je v svoji izjavi dogodek prenapihnil in se znova postavil v vlogo uboge žrtve. V Eko krogu se sprašujemo, če mogoče ni Lafarge tisti, ki je naročil takšno akcijo, da bi poskušal diskreditirati tiste, ki se očitno po pravni poti uspešno prizadevajo za razkritje njegovega škodljivega delovanja. Lafarge v melodramatičnem tonu navaja, da je “neznanec izstrelil štiri krogle iz neznanega orožja v njihovo upravno stavbo” in to “v pisarno, kjer dela mamica dveh otrok”. Iz dramatične dikcije bi lahko razumeli, da so teroristi z brzostrelkami (če ne že z minometom) streljali na ubogo mamico. Policijsko poročilo pa navaja, da je šlo zgolj za prekršek v katerem je nekdo ponoči, z otroško fračo in krogličnimi ležaji, razbil šipe na prazni stavbi. V tem času je “napadena” mamica mirno spala nekaj kilometrov stran.

Očitno je Lafarge dogodek dobro izkoristil, da se znova pokaže kot žrtev in obenem odvrne pozornost od dejstva, da sta edina argumenta, ki ju je zadnja leta vztrajno ponavljal in sicer, da “Eko krog zavaja javnost” ter da “Lafarge deluje v skladu z zakonodajo”, bila ovržena na sodišču. Pokazalo se je, da so oni tisti, ki so zavestno(!) zavajali javnost in da še zdaleč niso delovali v okviru zakonodaje, ko so skoraj dve leti brezobzirno zastrupljali mamice in otroke v Ravenski vasi (če dovolite še nam malo patetike). Sprašujemo se torej, komu v tej situaciji koristijo razbite šipe?

Kdorkoli je že razbil šipe, dejanje v nobenem primeru ni opravičljivo in ga v Eko krogu obsojamo in se od njega ograjujemo. Obenem sočustvujemo z delavci Lafarge Cementa, ki so zaradi nerazumnega pohlepa njihovih lastnikov v nenehnem konfliktu z okolico in nedvomno pod hudim stresom. Tudi nam ni lahko in upamo, da se bo ta agonija kmalu končala v zadovoljstvo vseh. Zato pozivamo vse strani k razumu in strpnosti ter naj ne nasedajo provokacijam.

- Oglas -

Aktivisti Eko kroga, slika je simbolična

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×