fbpx
Domov Ekologija & okolje Eko krog predstavil pogoje za delovanje Lafarge Cementa

Eko krog predstavil pogoje za delovanje Lafarge Cementa

Zaradi razkužila za roke dobila hude opekline

Ker pri uporabi razkužila ni bila dovolj pazljiva, je povzročila požar, zaradi katerega je steklenička z razkužilom eksplodirala, sama pa je staknila hude opekline.

5 koristi vsakodnevnega pitja soka rdeče pese

Pesin sok velja za izjemno zdrav napitek. Po mnenju mnogih strokovnjakov za zdravo prehrano ga je priporočljivo uživati čim bolj pogosto, po možnosti vsak dan.

Delo od doma: 7 nasvetov za več produktivnosti in pozitivnosti

Možnost dela od doma je v teh časih zagotovo privilegij. Vendar pa to še ne pomeni, da tovrstna oblika dela ne predstavlja tudi določenih...

V društvu Eko krog so danes predstavili pogoje, pod katerimi po njihovem mnenju delovanje Lafarge Cementa v Zasavju ne bi bilo sporno.

Eko krog, Lafarge cement
Pogoji so naslednji:

  1. Prepovedati sežiganje odpadkov in petrolkoksa v Lafarge Cementu.
  2. Emisije snovi v zrak iz Lafarge Cementa morajo biti omejene z mejnimi koncentracijami snovi in hkrati z mejnimi masnimi pretoki  snovi in sicer v višini, kot so te zapisane v splošni uredbi* (brez odpustkov za cementarne in z nujnostjo spoštovanja mejnih masnih pretokov). Ob tem poudarjamo, da zaradi rezultatov zdravstvenih študij, meteoroloških razmer in sobivanja velikih onesnaževalcev v ozkih dolinah, pričakujemo od Agencije RS za okolje, da bo zaradi varovanja zdravja ljudi, onesnaževalcem v Zasavju postavila celo strožje mejne vrednosti emisij snovi v zrak.
  3. Trajno naj se merijo emisijske in imisijske koncentracije vseh onesnažil, ki lahko škodljivo vplivajo zdravje prebivalcev in so njihove meritve tehnološko izvedljive.
  4. Rezultati vseh imisijskih in emisijskih meritev morajo biti neposredno dostopni javnosti
  5. Ministrstvo za okolje in prostor naj določi ukrepe ob izrednih dogodkih v Lafarge Cementu.
- Oglas -

Najnovejše

Nova odkritja glede povezave med bakrom in Alzheimerjevo boleznijo

Alzheimerjeva bolezen naj bi bila v veliki meri povezana z okvarjeno sposobnostjo telesa za regulacijo ravni bakra v tkivih.

Po 2 mesecih večjega vnosa sadja in zelenjave srce občutno bolj zdravo

Pri ljudeh, ki so 8 tednov uživali s sadjem in zelenjavo bogato prehrano, je bilo bistveno manjše tveganje za poškodbe srca.

5 nasvetov za več REM-spanja

REM-spanje naj bi bilo med drugim zelo pomembno za utrjevanje spominov. Pomanjkanje tega tipa spanja naj bi imelo tako zelo negativen vpliv na učenje oziroma pomnjenje.

Šolanje na daljavo zmanjšuje anksioznost med najstniki

Pouk oziroma šolanje na daljavo je nekaj, s čimer so se v zadnjih mesecih srečali številni šolarji po vsem svetu.

5 »čustvenih stanj« imunskega sistema

Močan imunski sistem bo letošnjo zimo še pomembnejši kot v preteklih letih. Prav zaradi pojava novega koronavirusa so začeli mnogi posvečati precej več pozornosti krepitvi imunskega sistema kot običajno.
- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×