Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.

Meditacija lahko pomaga pri hitrejšem prepoznavanju napak

Ali ste pogosto površni in pozabljivi? Hiter vsakodnevni tempo je pogosto kriv za to, da naredimo precej več napak, kot bi jih sicer.

Doma narejeni pripravki za zatiranje škodljivcev na vrtu

V naravi lahko naberemo rastline, iz katerih sami naredimo pripravke, naravna škropiva oziroma sredstva za boj proti škodljivcem na vrtu.

9 trikov za učinkovitejše čiščenje preprog

Vzdrževanje oziroma čiščenje preprog je precej zahtevno. Zgolj sesanje običajno ne zadostuje.

Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.

Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.
Dom & energijaOkolju prijazna čistila za hladilnik

Okolju prijazna čistila za hladilnik

MORDA VAS ZANIMA

Vsi vemo, da tudi hladilnik nekajkrat na leto potrebuje čiščenje. Glede na to, da v hladilniku shranjujemo hrano, katero bomo tudi pojedli je dobro, da ga čistimo s čim bolj naravnimi čistili brez kemikalij in strupenih hlapov, ki se lahko sproščajo ali ostanejo v hladilniku še nekaj časa po čiščenju.

- Oglas -

Čistilo za hladilnik, naravno čistilo, eko čistilo
Ena od možnosti je, da zmešate sodo bikarbono in sol (1:1) in mešanico posujete na vlažno čistilno gobico in z njo očistite hladilnik.

Za notranjost in zunanjost hladilnika v liter tople vode raztopite 2 žlici pecilnega praška. Za trdovratne madeže pa naredite pasto iz vode in sode bikarbone. Pasti lahko dodate tudi nekaj kisa. Za čiščenje uporabite mokro krpo.

Za notranje police in odstranjevanje neprijetnih vonjav zmešajte nekaj naravnega mila iz rastlinskih olj s toplo vodo in s to mešanico očistite notranje predele hladilnika. Proti neprijetnim vonjavam pomaga tudi to, da v hladilnik za nekaj časa manjšo posodo sode bikarbone, oglja, ali 3 rezine belega kruha. Te sestavine namreč vpijajo neprijetne vonjave.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×