Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.

Na vidiku nova pomoč za osebe z endometriozo

Endometrioza je bolezenska motnja, za katero je značilno pojavljanje tkiva, katerega lastnosti so zelo podobne maternični sluznici, zunaj maternice.

Ne dopustite, da vas zamera razžre od znotraj

Zamera je lahko povezana z zelo konkretnimi dogodki – na primer z izdajo ali ponižanjem.

Govorjenje med spanjem: kaj je krivo za ta pojav?

Govorjenje med spanjem se zdi na prvi pogled predvsem komično. Osebe, za katere se izve, da ponoči rade »poklepetajo same s sabo«.

Psi v povprečju razumejo kar približno 90 človeških besed in fraz

Psi v povprečju razumejo približno 90 človeških besed in fraz.

Popolna nedelja za dober začetek naslednjega tedna

Nedelja je sicer za mnoge ljudi dela prost dan, vendar so osebe, ki nedeljo dojemajo kot svoj najljubši dan v tednu, precej redke.

Podrgnite česen po stopalih … in v ustih boste že kmalu začutili znan okus!

Ali ste vedeli, da lahko okušamo tudi s stopali? Če mislite, da gre za nekakšno čudno šalo, se lahko o resničnosti te trditve precej hitro prepričate sami.
Zdravje & prehranaDružina, ki je zaradi bolezni spremenila življenje

Družina, ki je zaradi bolezni spremenila življenje

MORDA VAS ZANIMA

»Človek se obnaša, kot da je gospodar narave. Vendar to ne drži. Narava nam sama kaže, da tako ne gre …« pripoveduje gospa Logar s kmetije Logar iz Vodic, ki je zaradi težav z zdravjem povsem spremenila način življenja. Sledila ji je vsa družina. Starodavna zdravilska znanja in čista ekološka hrana so postala vodilo v iskanju zdravja. Pozitivne spremembe, ki so bile sicer posledica zdravstvenih težav, pa so zaživele tudi na kmetiji. Poleg konoplje, lanu in nekaterih drugih žit so se intenzivno začeli ukvarjati z vzgojo prosa, saj po nekaterih tradicionalnih alternativnih znanjih to velja za eno izmed najbolj zdravih žit, ki pa ga je v Sloveniji težko pridelati. S svojim načinom življenja želijo biti zgled in ljudem spet približati tisto, kar smo že v veliki meri pozabili – znanje narave.

- Oglas -

Gospa Logar, pred nekaj časa ste živeli mnogim dobro poznan stresni način življenja. Vendar vas je ravno ta življenjski slog pripeljal do kopice zdravstvenih težav in te so vas postopoma pripeljale do tega, da ste začeli živeti povsem drugače – v ritmu z naravo …

Seveda. Večinoma delamo v službah, kjer je nepretrgoma prisoten stres. Pogostokrat so tudi zahteve na delovnem mestu visoke in neodvisne od nas samih, kar stres še povečuje. Tako se postopoma ujamemo v začarani krog in stvari gredo počasi samo še navzdol. Hkrati se staraš in je tudi počutje vedno slabše. Na koncu začne trpeti tudi zdravje. Oba z možem sva se spoprijemala z vse večjo kronično utrujenostjo, njega je pestila tudi nespečnost. Potem je bila tudi še slaba prehrana in krog je sklenjen. Na tej točki se zelo radi odpravimo k zdravniku, kjer nam pri naši starosti rečejo, da so težave starostne. Vendar sem si rekla, hvala lepa, pri 50-ih letih ne bom invalid. Ne more biti kar konec zdravja in dobrega počutja. Zato sem se odločila za drugačno pot.

Omenili ste zdravstvene težave?

Skoraj oslepela sem na eno oko in zdravniki so mi razložili, da je stanje že tako slabo, da lahko vsak trenutek povsem oslepim. Seveda so mi v skladu s svojim načinom zdravljenja zdravili samo oko. Imela sem srečo, da mi je znanka predstavila nekaj osnov alternativne medicine ter mi razložila, da so moje težave z očmi pravzaprav povezane z jetri, ki so najverjetneje polna strupov. Po premisleku sem se odločila za zdravljenje s pomočjo tradicionalne kitajske medicine in tudi ajurvede. Postopoma je življenjski slog spremenila vsa naša družina …

Zgodbo si lahko preberete v tiskani izdaji revije Bodi eko >>

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×