Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.

Večina ljudi misli, da se prehranjuje precej bolj zdravo, kot se v resnici

Ali menite, da je vaša prehrana zdrava? Verjetnost za to, da se motite, je precejšnja, vsaj če sklepamo po novi raziskavi.

Blazina, ki diha – nov izum za pomoč pri anksioznosti

Blazino so razvili raziskovalci z univerze v Bristolu. Osnovni cilj je bila izdelava splošno dostopne naprave za pomoč pri anksioznosti, ki jo bo mogoče uporabiti kadar koli in kjer koli.
Zdravje & prehranaDružina, ki je zaradi bolezni spremenila življenje

Družina, ki je zaradi bolezni spremenila življenje

MORDA VAS ZANIMA

»Človek se obnaša, kot da je gospodar narave. Vendar to ne drži. Narava nam sama kaže, da tako ne gre …« pripoveduje gospa Logar s kmetije Logar iz Vodic, ki je zaradi težav z zdravjem povsem spremenila način življenja. Sledila ji je vsa družina. Starodavna zdravilska znanja in čista ekološka hrana so postala vodilo v iskanju zdravja. Pozitivne spremembe, ki so bile sicer posledica zdravstvenih težav, pa so zaživele tudi na kmetiji. Poleg konoplje, lanu in nekaterih drugih žit so se intenzivno začeli ukvarjati z vzgojo prosa, saj po nekaterih tradicionalnih alternativnih znanjih to velja za eno izmed najbolj zdravih žit, ki pa ga je v Sloveniji težko pridelati. S svojim načinom življenja želijo biti zgled in ljudem spet približati tisto, kar smo že v veliki meri pozabili – znanje narave.

- Oglas -

Gospa Logar, pred nekaj časa ste živeli mnogim dobro poznan stresni način življenja. Vendar vas je ravno ta življenjski slog pripeljal do kopice zdravstvenih težav in te so vas postopoma pripeljale do tega, da ste začeli živeti povsem drugače – v ritmu z naravo …

Seveda. Večinoma delamo v službah, kjer je nepretrgoma prisoten stres. Pogostokrat so tudi zahteve na delovnem mestu visoke in neodvisne od nas samih, kar stres še povečuje. Tako se postopoma ujamemo v začarani krog in stvari gredo počasi samo še navzdol. Hkrati se staraš in je tudi počutje vedno slabše. Na koncu začne trpeti tudi zdravje. Oba z možem sva se spoprijemala z vse večjo kronično utrujenostjo, njega je pestila tudi nespečnost. Potem je bila tudi še slaba prehrana in krog je sklenjen. Na tej točki se zelo radi odpravimo k zdravniku, kjer nam pri naši starosti rečejo, da so težave starostne. Vendar sem si rekla, hvala lepa, pri 50-ih letih ne bom invalid. Ne more biti kar konec zdravja in dobrega počutja. Zato sem se odločila za drugačno pot.

Omenili ste zdravstvene težave?

Skoraj oslepela sem na eno oko in zdravniki so mi razložili, da je stanje že tako slabo, da lahko vsak trenutek povsem oslepim. Seveda so mi v skladu s svojim načinom zdravljenja zdravili samo oko. Imela sem srečo, da mi je znanka predstavila nekaj osnov alternativne medicine ter mi razložila, da so moje težave z očmi pravzaprav povezane z jetri, ki so najverjetneje polna strupov. Po premisleku sem se odločila za zdravljenje s pomočjo tradicionalne kitajske medicine in tudi ajurvede. Postopoma je življenjski slog spremenila vsa naša družina …

Zgodbo si lahko preberete v tiskani izdaji revije Bodi eko >>

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×