Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Zdravje & prehranaRazstrupimo se po velikonočnih pojedinah

Razstrupimo se po velikonočnih pojedinah

MORDA VAS ZANIMA

Čas bogato obloženih in omamno dišečih miz je za nami in napočil je čas, da organizmu pomagamo, da se vrne v ravnovesje in da na naših mizah zadiši po sveži sezonski hrani, polni hranil, ki nam jo že namenja narava. Preverite, katere so najverjetnejše posledice prazničnega grešenja.

- Oglas -

Raven krvnega sladkorja

Raven sladkorja v krvi je zaradi večjih količin sladkorja in ogljikovih hidratov med prazniki najverjetneje močno poskakovala. Mogoče ste se zaradi sladke potičke kratek čas počutili polni energije, a ta se je tako hitro, kot se je zvišala, tudi znižala. Posledica nihanja sladkorja v krvi je  tudi povečan in nenehen občutek lakote.

Jetra

Jetra so general našega telesa in imajo poglavitno vlogo pri razstrupljanju našega telesa. Pravilno delovanje jeter ima direkten vpliv na regulacijo hormonskega ravnotežja, prebave, cirkulacije in presnovo maščob, saj filtrirajo hranilne snovi in odstranjujejo nepotrebne in škodljive snovi. Če ste med prazniki pretiravali s težko hrano, to pomeni, da so jetra posebej obremenjena, preveč alkohola in slabe hrane je lahko povzročilo, da so vaša jetra bolj zamaščena, posledica tega je lahko tudi dvig slabega holesterola.

Koža

Del toksinov iz vašega telesa se izloča tudi s potenjem skozi kožo, zato je lahko rezultat ne prave mere s sladkorjem in ostalimi pregrehami tudi nečista koža.

Ledvice

- Oglas -

Če ste med prazniki popili več alkohola kot običajno, to pomeni veliko obremenitev za vaše ledvice. Prvi korak, da ledvicam olajšate delo je, da popijete več tekočine – nesladkanih čajev, najboljša možnost pa je čista, sveža voda.

razstrupljanje po praznikih

Zmešančki za pomoč

V dneh po pretiranem prenajedanju se poskusite izogniti industrijsko predelani hrani, sladkorju in težki hrani, kajenju, omejite pa tudi količino kofeina. Vsaj pol ure zmerne telesne dejavnosti  na dan bo pripomoglo k hitrejšemu razstrupljanju, če pa imate možnost obiščite tudi finsko savno, da se toksinov znebite tudi čez kožo. Pripravili smo še nekaj preprostih receptov za razstrupljevalne zmešančke, ki bodo vaše telo oskrbeli s hranili in prepotrebnimi vitamini in minerali.

Smuti za sijočo kožo

V mešalniku do gladkega zmešajte 1 kivi, 1 banano,  ¼ skodelice narezanega ananasa, 2 stebli zelene, 2 skodelici špinače, kozarec vode.

Zeleni beljakovinski detox

V mešalniku do gladkega zmešajte ½ skodelice nesladkanega mandljevega mleka, žlico mandljevega masla, banano, 2 skodelice mešane zelene zelenjave (špinača, motovilec, regrat).

Jabolčna poživitev

V mešalniku do gladkega zmešajte veliko jabolko, dve skodelici špinače, skodelico nesladkanega mandljevega mleka, skodelico mešanega jagodičevja in nekaj listov sveže mete.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×