DomovVrt & VrtnarjenjeDoma narejeni pripravki za zatiranje škodljivcev

Doma narejeni pripravki za zatiranje škodljivcev

Na vrtu, vrtninah in okrasnem cvetju, tako na prostem kakor tudi v prostoru, se nam občasno pojavijo škodljivci ali različne bolezni. Če ne želimo kupovati dragih sredstev, si lahko na domačem vrtu ali v okolici skoraj skozi vse leto naberemo rastline, iz katerih sami naredimo pripravke, naravna škropiva oziroma sredstva za boj proti t. i. škodljivcem na vrtu in njegovi okolici.

Domači pripravki proti škodljivcem
- Oglas -

Od domačih pripravkov sicer ne smemo pričakovati čudežnih rešitev, zato so pomembni tudi drugi agrotehnični ukrepi, na primer upoštevanje kolobarja, pravilno mešanje posevkov, »dobri in slabi sosedi na vrtu«, uravnoteženo gnojenje, skrb za okolje, ki spodbuja t. i. koristne živali, da se naselijo in so dejavne na našem vrtu. Pomembna pa je tudi preventivna uporaba pripravkov. Za dober učinek (oziroma ko so težave ali poškodbe na rastlinah že vidne) pripravke uporabimo trikrat zaporedoma v tridnevnem razmiku. Razmik med uporabo pripravkov je lahko tudi enodnevni, nikakor pa ne več kot petdnevni. Hitreje ko bomo zaznali težavo na vrtu, boljše rezultate bomo dosegli, zato je pomembno, da vrt opazujemo in smo pozorni na vse spremembe.

Predstavili vam bomo nekaj rastlin, za katere smo prepričani, da jih vsi poznate, in s pomočjo katerih boste lahko sami naredili pripravke za zatiranje škodljivcev. Pripravke najdete v majski reviji Bodi eko.

Bodi eko revija - maj 2019
- Oglas -
- Oglas -
- Oglas -
- Oglas -
- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×