Prepiri med partnerjema so lahko koristni

Prepiri so lahko koristni za okrepitev vezi med partnerjema – če seveda niso povezani z nespoštljivostjo in nasilnim obnašanjem.

Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.

Narava lahko poskrbi za bistveno manj zastrašujoče bolnišnice

Profesorica krajinske arhitekture se je posvetila vprašanju, kako narediti bolnišnice bolj prijazne za obiskovalce.
Ekologija & okoljeDobra novica za čebele, vešče ter metulje

Dobra novica za čebele, vešče ter metulje

MORDA VAS ZANIMA

V letu 2009 smo lahko bili priča porastu števila čebel, vešč ter metuljev, vendar pa se je populacija žab, krastač ter ježev zmanjšala, poroča revija Gardeners World.

Populacija žab na vrtu padla

- Oglas -

Čeprav so žabe verjetno na nakaterih vrtovih bolj pravilo, kot pa izjema, pa mnogi vrtnarji poročajo, da je v letu 2009 populacija žab padla (lansko leto so žabe videli v 67 % vrtov, letos pa le v 42 %). Populacija ježev pa je letos padla na kar 27 % medtem, ko je bila lani okoli 44 %.

Živali na vrtu so pomembne

Seveda so vse te divje ‘vrtne’ živali zelo pomembne za ravnovesje v naravi, zato je to prav šokantna novica. Strokovnjaki tako priporočajo, da tudi sami naredimo nekaj v smeri povišanja te populacije živali – priporočljivo je v vrt nasaditi grmičevje, ki bo nudilo zavetje žabam ter ježem. Razne vrste jagod pa so dobre zato, ker bodo med drugim nudile hrano (pa ne le nam). Da pa bodo lahko te živalice nekje preživele zimo, pa je priporočljivo imeti tudi kakšen kup drv nekje na prostem.

Morda se nekaterim zdi neumno imeti takšne in drugačne živali na vrtu, saj bi naj delale škodo. Vendar tistih nekaj jagod, ki jih občasno pojedo ni nič, v primerjavi s tem, kar nam te živali dajejo v zameno.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×