0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Ekologija & OkoljeDobra novica za čebele, vešče ter metulje

Dobra novica za čebele, vešče ter metulje

MORDA VAS ZANIMA

V letu 2009 smo lahko bili priča porastu števila čebel, vešč ter metuljev, vendar pa se je populacija žab, krastač ter ježev zmanjšala, poroča revija Gardeners World.

- Oglas -

Populacija žab na vrtu padla

Čeprav so žabe verjetno na nakaterih vrtovih bolj pravilo, kot pa izjema, pa mnogi vrtnarji poročajo, da je v letu 2009 populacija žab padla (lansko leto so žabe videli v 67 % vrtov, letos pa le v 42 %). Populacija ježev pa je letos padla na kar 27 % medtem, ko je bila lani okoli 44 %.

Živali na vrtu so pomembne

Seveda so vse te divje ‘vrtne’ živali zelo pomembne za ravnovesje v naravi, zato je to prav šokantna novica. Strokovnjaki tako priporočajo, da tudi sami naredimo nekaj v smeri povišanja te populacije živali – priporočljivo je v vrt nasaditi grmičevje, ki bo nudilo zavetje žabam ter ježem. Razne vrste jagod pa so dobre zato, ker bodo med drugim nudile hrano (pa ne le nam). Da pa bodo lahko te živalice nekje preživele zimo, pa je priporočljivo imeti tudi kakšen kup drv nekje na prostem.

- Oglas -

Morda se nekaterim zdi neumno imeti takšne in drugačne živali na vrtu, saj bi naj delale škodo. Vendar tistih nekaj jagod, ki jih občasno pojedo ni nič, v primerjavi s tem, kar nam te živali dajejo v zameno.

.

NAJNOVEJŠE