Ščetkanje zob pred zajtrkom ali po zajtrku?

Kdaj si običajno lotite ščetkanja zob – neposredno po tem, ko se zbudite, torej še pred zajtrkom, ali šele po prvem obroku?

Sam svoj terapevt: 3 vprašanja, ki si jih morate zastaviti vsak dan

Terapija v lastni režiji ima lahko kljub temu ogromno koristi. Omogoča vam nadzor nad čustvi in počutjem.

Protibolečinska sredstva lahko, paradoksno, prispevajo h kroničnim bolečinam

Znano je, da je lahko pogosta uporaba protibolečinskih sredstev problematična. Zdaj pa so raziskovalci odkrili, da ima lahko celo paradoksen učinek.

Onesnaženost okolja kriva že za najmanj 9 milijonov smrti letno

Raziskovalci so ugotovili, da je bila onesnaženost okolja leta 2019 kriva za najmanj 9 milijonov prezgodnjih smrti.

Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.

Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.
Ekologija & okoljeAli so smo ljudje in delfini povezani?

Ali so smo ljudje in delfini povezani?

MORDA VAS ZANIMA

Razlika med vrstami je dokaj očitna in nas skupni prednik z delfini je dokaj oddaljena vrsta.

- Oglas -

Vendar pa se tu poraja vprašanje, ali smo z delfini v kakšni psihološki povezavi? Res je, da so meje ne-človeškega sveta dodobra začrtane, vendar pa se je vseeno potrebno vprašati, kaj človeško inteligenco naredi več vredno delfinji?


Lori Marino na univerzi Emory je za ta namen ubrala znanstveni pristop. Tako je delfine skenirala preko naprave za magnetno resonanco, s čimer je omogočila vpogled v kompleksnost delfinjih možganov. In rezultati so dali presenetljiv izid, saj so možgani delfina veliko bolj kompleksni, kot možgani človeka.

Delfini
imajo največje (ne-človeške) možgane med vsemi vrstami, v primerjavi s telesom. In rezultat tega je, da so delfini izredno pametne živali. Vedenjske raziskave so že odkrile, da se znajo delfini sporazumevati med sabo in imajo svoj jezik, prav tako pa imajo tudi definiran koncept zavedanja.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×