Ekologija & OkoljeDizelsko gorivo v vodovodih

Dizelsko gorivo v vodovodih

MORDA VAS ZANIMA

Na Kitajskem so ugasnili energijske generatorje na jezu velike Rumene reke, saj se je dizelsko gorivo iz generatorjev iztekalo v vodovod.

Gorivo v vodovodu

- Oglas -

To je povzročilo ogromno krizo z vodo na Kitajskem. Po ocenah naj bi se 30. decembra v reko Wei, ki se izteka v Rumeno reko, razlilo kar 100 ton dizelskega goriva.


Omenjeni jez je bil zgrajen leta 1960 in letno proizvede za 1,2 miljarde KW ur električne energije. Vseh šest generatorjev v elektrarni Sanmenxia pa so pred kratkim ugasnili, da bi preprečili nadaljne razlitje. Res je, da bo s tem Kitajska izgubila delež na ekonomskem področju, vendar pa je potrebno gledati na vso situacijo z širšega vidika.

Odgovorni so 850.000 prebivalcem v okolici že sporočili, da naj se izogibajo uporabi te vode za pitje in napajanje živine. Oblasti pa že delajo na tem, da bi odpravili vse posledice, ki jih je to razlitje povzročilo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×