Aktivno poslušanje – osnova uspešne komunikacije

Čeprav se vam morda zdi, da poslušate sogovornika, so standardi za aktivno poslušanje, ki je osnova uspešne komunikacije, precej visoki.

Ščetkanje zob pred zajtrkom ali po zajtrku?

Kdaj si običajno lotite ščetkanja zob – neposredno po tem, ko se zbudite, torej še pred zajtrkom, ali šele po prvem obroku?

Sam svoj terapevt: 3 vprašanja, ki si jih morate zastaviti vsak dan

Terapija v lastni režiji ima lahko kljub temu ogromno koristi. Omogoča vam nadzor nad čustvi in počutjem.

Protibolečinska sredstva lahko, paradoksno, prispevajo h kroničnim bolečinam

Znano je, da je lahko pogosta uporaba protibolečinskih sredstev problematična. Zdaj pa so raziskovalci odkrili, da ima lahko celo paradoksen učinek.

Onesnaženost okolja kriva že za najmanj 9 milijonov smrti letno

Raziskovalci so ugotovili, da je bila onesnaženost okolja leta 2019 kriva za najmanj 9 milijonov prezgodnjih smrti.

Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.

Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.
Ekologija & okoljeDizelsko gorivo v vodovodih

Dizelsko gorivo v vodovodih

MORDA VAS ZANIMA

Na Kitajskem so ugasnili energijske generatorje na jezu velike Rumene reke, saj se je dizelsko gorivo iz generatorjev iztekalo v vodovod.

Gorivo v vodovodu

- Oglas -

To je povzročilo ogromno krizo z vodo na Kitajskem. Po ocenah naj bi se 30. decembra v reko Wei, ki se izteka v Rumeno reko, razlilo kar 100 ton dizelskega goriva.


Omenjeni jez je bil zgrajen leta 1960 in letno proizvede za 1,2 miljarde KW ur električne energije. Vseh šest generatorjev v elektrarni Sanmenxia pa so pred kratkim ugasnili, da bi preprečili nadaljne razlitje. Res je, da bo s tem Kitajska izgubila delež na ekonomskem področju, vendar pa je potrebno gledati na vso situacijo z širšega vidika.

Odgovorni so 850.000 prebivalcem v okolici že sporočili, da naj se izogibajo uporabi te vode za pitje in napajanje živine. Oblasti pa že delajo na tem, da bi odpravili vse posledice, ki jih je to razlitje povzročilo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×