Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.
Zdravje & prehranaDieta OMAD: Z enim obrokom na dan do sanjske postave?

Dieta OMAD: Z enim obrokom na dan do sanjske postave?

MORDA VAS ZANIMA

Morda ste že zasledili kratico OMAD, ki izvira iz angleščine, in sicer iz besedne zveze »one meal a day«, kar bi lahko prevedli kot »en obrok na dan«. Gre za enega trenutno najbolj vročih prehranskih trendov, pri čemer se večina ljudi za tovrstno prehranjevanje odloči predvsem zaradi želje, da bi se znebili odvečnih kilogramov.

Dieta OMAD kot različica prekinitvenega posta

- Oglas -

V primerjavi z mnogimi drugimi dietami se zdi dieta OMAD izjemno preprosta, kar je po mnenju mnogih ena glavnih prednosti tovrstnega prehranjevanja. Ni namreč potrebno preštevanje kalorij, omejevanje pri določenih makrohranilih ipd. Pri osnovni različici te diete namreč obstaja eno samo pravilo: na dan je »dovoljen« zgolj en obrok …

Je uživanje zgolj enega obroka na dan zares pot do popolne postave, o kakršni ste vedno sanjali? Kaj so prednosti diete OMAD in kaj glavne slabosti oz. potencialne nevarnosti? Na kaj morate biti še posebej pozorni, če se odločite za to dieto, in za koga tovrstno prehranjevanje morda ni najprimernejše?

Več o dieti OMAD si preberite v februarski izdaji revije Bodi eko.

Bodi eko februar 2021

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×