Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.

Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.

Luskavica – kožna težava, ki jo lahko precej omilimo

Luskavica je ena tistih bolezni, ki niso nalezljive in ne ogrožajo življenja, vsekakor pa bolnike zelo prizadenejo.
Zdravje & prehranaDieta OMAD: Z enim obrokom na dan do sanjske postave?

Dieta OMAD: Z enim obrokom na dan do sanjske postave?

MORDA VAS ZANIMA

Morda ste že zasledili kratico OMAD, ki izvira iz angleščine, in sicer iz besedne zveze »one meal a day«, kar bi lahko prevedli kot »en obrok na dan«. Gre za enega trenutno najbolj vročih prehranskih trendov, pri čemer se večina ljudi za tovrstno prehranjevanje odloči predvsem zaradi želje, da bi se znebili odvečnih kilogramov.

Dieta OMAD kot različica prekinitvenega posta

- Oglas -

V primerjavi z mnogimi drugimi dietami se zdi dieta OMAD izjemno preprosta, kar je po mnenju mnogih ena glavnih prednosti tovrstnega prehranjevanja. Ni namreč potrebno preštevanje kalorij, omejevanje pri določenih makrohranilih ipd. Pri osnovni različici te diete namreč obstaja eno samo pravilo: na dan je »dovoljen« zgolj en obrok …

Je uživanje zgolj enega obroka na dan zares pot do popolne postave, o kakršni ste vedno sanjali? Kaj so prednosti diete OMAD in kaj glavne slabosti oz. potencialne nevarnosti? Na kaj morate biti še posebej pozorni, če se odločite za to dieto, in za koga tovrstno prehranjevanje morda ni najprimernejše?

Več o dieti OMAD si preberite v februarski izdaji revije Bodi eko.

Bodi eko februar 2021

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×