Ekologija & okoljeDan brez avtomobila

Dan brez avtomobila

MORDA VAS ZANIMA

Evropski teden mobilnosti se približuje koncu in tudi letos bo zadnji dan potekala akcija ‘dan brez avtomobila’, kar pomeni, da bodo nekatere občine zaprle mestne centre in nekatere ulice za promet. Torej v ponedeljek raje sedite na kolo!

- Oglas -

Glavni namen tedna mobilnosti je ozavestiti ljudi, da bi nekaj naredili za zmanjšanje onesnaženosti, ki jo povzroča promet. Ne gre pa samo za zmanjševanje onesnaženosti zraka ali hrupa, ampak tudi za izboljšanje kakovosti življenja na drugih področjih.

Prebivalce Evrope skrbi vedno večja uporaba osebnih avtomobilov v mestnem prometu. Zlasti v mestih veliko ljudi trpi zaradi slabše kakovosti življenja, število avtomobilov pa se še kar veča. Raziskave, izvedene med evropskim tednom mobilnosti, kažejo, da je veliko državljanov zaskrbljenih zaradi kakovosti zraka, ki ga vsakodnevno vdihavajo, in da uvrščajo onesnaženost zraka med svoje največje okoljske skrbi.

Torej v ponedeljek bodite pozorni na zapore in se, če je možno odpravite na delo peš ali s kolesom, da vsaj en dan letu nekoliko pripomorete k čistejši prihodnosti. Mogoče pa vam bo ideja postala všeč in se boste na enak način odpravili na pot tudi naslednji dan!

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×