Poletni horoskop 2022

Kaj si lahko obetate od tokratnega poletja? Vam bodo zvezde naklonjene ali se morate pripraviti na specifične izzive? Odgovori vas čakajo v poletnem horoskopu 2022 …

Eko poroka: 5 nasvetov za okolju prijaznejše poročno slavje

Poroke so namreč pogosto zelo obremenjujoče za okolje. Vendar pa lahko na srečo organizirate prečudovito »eko poroko«.

Je pridobivanje kilogramov po menopavzi zares neizbežno?

Pogosto slišimo, da je menopavza skorajda neizbežno povezana s pridobivanjem kilogramov.

5 vrst zelenjave, pri katerih je toplotna obdelava koristna

Katere so tiste vrste zelenjave, ki jih sicer lahko uživamo tudi presne, vendar je praviloma precej bolje, če jih pred zaužitjem toplotno obdelamo?

Razrešena velika uganka, povezana s parkinsonovo boleznijo

Znanstvenikom je uspelo najti odgovor na pomembno vprašanje, povezano s parkinsonovo boleznijo.

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...
Ekologija & okoljePrihranite pri porabi goriva

Prihranite pri porabi goriva

MORDA VAS ZANIMA

Poiskali smo nekaj nasvetov, s katerimi lahko prihranite na odvečnih emisijah ter gorivu.

- Oglas -

Za vsak liter goriva proizvedemo približno 2kg ogljikovega dioksida in še dodatno približno 1kg ogljikovega dioksida, ki je potreben za proizvidnjo goriva. Tako da dejansko lahko vsak liter goriva manj, pripomore k zmanjšanju proizvedenega ogljikovega dioksida.

Danes živimo v zelo nestrpnem svetu, vendar lahko upoštevanje cestnih omejitev pripomore pri prihranku goriva. Nenadno pospeševanje in zmnjševanje hitrosti lahko zniža ekonomičnost vožnje za kar 33%!

Tudi skupne vožnje ter izogibanje prometni konici lahko drastično pripomore k prihranku goriva. Če pa se že znajdete v konici, pa poskušajte čim manj pritiskati na plin – raje počakajte, da se pred vami cesta malo izprazne in se šele nato počasi premaknite naprej.

Pozabite na ogrevanje avta pred vožnjo. Današnji avtomobili ne potrebujejo tistih nekaj minut za ogrevanje motorja, kot so to potrebovali nekoč.

- Oglas -

Ne pozabite pa tudi na gume – te naj bodo vedno pravilno napolnjene z zrakom, prav tako pa imejte tudi tehnično spraven avto.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×