DomovEkologija & okoljePrihranite pri porabi goriva

Prihranite pri porabi goriva

Poiskali smo nekaj nasvetov, s katerimi lahko prihranite na odvečnih emisijah ter gorivu.

- Oglas -

Za vsak liter goriva proizvedemo približno 2kg ogljikovega dioksida in še dodatno približno 1kg ogljikovega dioksida, ki je potreben za proizvidnjo goriva. Tako da dejansko lahko vsak liter goriva manj, pripomore k zmanjšanju proizvedenega ogljikovega dioksida.

Danes živimo v zelo nestrpnem svetu, vendar lahko upoštevanje cestnih omejitev pripomore pri prihranku goriva. Nenadno pospeševanje in zmnjševanje hitrosti lahko zniža ekonomičnost vožnje za kar 33%!

Tudi skupne vožnje ter izogibanje prometni konici lahko drastično pripomore k prihranku goriva. Če pa se že znajdete v konici, pa poskušajte čim manj pritiskati na plin – raje počakajte, da se pred vami cesta malo izprazne in se šele nato počasi premaknite naprej.

- Oglas -

Pozabite na ogrevanje avta pred vožnjo. Današnji avtomobili ne potrebujejo tistih nekaj minut za ogrevanje motorja, kot so to potrebovali nekoč.

Ne pozabite pa tudi na gume – te naj bodo vedno pravilno napolnjene z zrakom, prav tako pa imejte tudi tehnično spraven avto.

- Oglas -
- Oglas -
- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×