Ekologija & okoljePrihranite pri porabi goriva

Prihranite pri porabi goriva

MORDA VAS ZANIMA

Poiskali smo nekaj nasvetov, s katerimi lahko prihranite na odvečnih emisijah ter gorivu.

- Oglas -

Za vsak liter goriva proizvedemo približno 2kg ogljikovega dioksida in še dodatno približno 1kg ogljikovega dioksida, ki je potreben za proizvidnjo goriva. Tako da dejansko lahko vsak liter goriva manj, pripomore k zmanjšanju proizvedenega ogljikovega dioksida.

Danes živimo v zelo nestrpnem svetu, vendar lahko upoštevanje cestnih omejitev pripomore pri prihranku goriva. Nenadno pospeševanje in zmnjševanje hitrosti lahko zniža ekonomičnost vožnje za kar 33%!

Tudi skupne vožnje ter izogibanje prometni konici lahko drastično pripomore k prihranku goriva. Če pa se že znajdete v konici, pa poskušajte čim manj pritiskati na plin – raje počakajte, da se pred vami cesta malo izprazne in se šele nato počasi premaknite naprej.

Pozabite na ogrevanje avta pred vožnjo. Današnji avtomobili ne potrebujejo tistih nekaj minut za ogrevanje motorja, kot so to potrebovali nekoč.

- Oglas -

Ne pozabite pa tudi na gume – te naj bodo vedno pravilno napolnjene z zrakom, prav tako pa imejte tudi tehnično spraven avto.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×