Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.
Zdravje & prehranaRecept: Jabolčni žepki

Recept: Jabolčni žepki

MORDA VAS ZANIMA

V moko vtremo 40 g masla, dodamo sol in pecilni prašek. Prilijemo vodo in zamesimo srednje trdo testo. Pokrijemo ga in pustimo 30 minut stati, medtem pa pripravimo nadev.

- Oglas -

Jabolka olupimo in izrežemo peščišča. V 3 l kozici jih na srednjem ognju dušimo, dokler se ne zmehčajo in večina tekočine ne izpari (približno 15-20 minut). Dodamo sladkor in začimbe ter kuhamo še 5 minut. Nadev pretresemo na pladenj, da se ohladi.

Testo razdelimo na 10-12 enako velikih kroglic. Delovno površino z dlanjo naoljimo in kroglice razvaljamo v 2-3 mm debele ovale. Na eno polovico položimo 1-2 žlici nadeva in drugo polovico potegnemo čez nadev. Zgornji rob s prsti pritisnemo ob delovno površino, da se zlepi s spodnjim robom. Pazimo, da nadev ne pride vmes, ker se žepki ne bodo lepo zaprli in bi nadev med cvrtjem uhajal. Rob lepo zaključimo z vilicami ali modelom za žepke. Žepke cvremo, dokler niso zlatorjavi. Postrežemo jih tople ali hladne kot malico ali posladek po glavni jedi.

Sestavine (za 10 do 12 žepkov):
300 g gladke moke (bele, črne ali mešane)
80 g raztopljenega masla
ščep soli
1/4 žličke pecilnega praška
150 ml hladne vode
1 žlička cimeta (ali po okusu)
1 kg jabolk
100 g sladkorja
olje za cvrtje

Prejšnji članekDan brez avtomobila
Naslednji članekSpanje za obnovitev energij

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×