Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.

Luskavica – kožna težava, ki jo lahko precej omilimo

Luskavica je ena tistih bolezni, ki niso nalezljive in ne ogrožajo življenja, vsekakor pa bolnike zelo prizadenejo.

S katerimi rastlinami si lahko pomagamo pri težavah s srcem?

Tokrat bomo govorili o rastlinah, ki ugodno delujejo na zdravje srca in krvožilnega sistema.

To je največja slabost vašega astrološkega znamenja …

Preverite, katera je največja slabost astrološkega znamenja, v katerem ste rojeni, in kako jo lahko premagate.

Bolečine v sklepih: 13 nasvetov za ublažitev težav

Bolečine v sklepih postajajo vse bolj razširjene. V določenih primerih so to zgolj začasne bolečine, vendar pa gre pogosto tudi za tipičen znak resnejših bolezni.

Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.
Ekologija & okoljeCvetoče češnje ovile Kitajsko v čarobno pomladno vzdušje

Cvetoče češnje ovile Kitajsko v čarobno pomladno vzdušje

MORDA VAS ZANIMA

Pomlad je čas, ko se mnoga drevesa odenejo v prečudovite cvetove. Številni menijo, da je še posebej krasen pogled na cvetoče češnje. Čeprav češenj tudi pri nas ne manjka, pa v nekaterih državah njihovo število tako izstopa, da je mogoče spomladi opazovati tako veličastne prizore cvetočih češenj, da mnogi skorajda ne morejo verjeti svojim očem. Ena izmed takšnih držav je zagotovo Kitajska, od koder prihajajo fotografije, ki jih lahko občudujete tokrat …

- Oglas -

Češnje na Kitajskem

Celomesečni festivali, posvečeni cvetočim češnjam

Običajno cvetoče češnje povezujemo predvsem z Japonsko. Vendar pa je tudi na Kitajskem izjemno veliko teh dreves. Obenem pa tudi posebna praznovanja, vezana na cvetenje češenj, niso značilna le za Japonsko. Tako tudi na Kitajskem v različnih mestih pripravljajo posebne festivale, tudi takšne, ki trajajo po mesec dni. Eden izmed festivalov seveda poteka tudi v največjem kitajskem mestu – Šanghaju. Prihod pomladi je zagotovo dober razlog za veselje in rajanje!

Prečudovite podobe narave privabljajo tudi številne turiste

Pomladi, odete v krhke in nežne cvetove češenj, pa se ne veselijo zgolj prebivalci Kitajske, ampak tudi turisti. Mnoge turiste z vseh koncev sveta namreč v tem času privablja prav izobilje cvetočih češenj, ki večino povsem navdušijo. To je vsekakor eden tistih čudežev narave, ob katerih je težko ostati brezbrižen. Očitno se s tem strinjajo tudi pri National Geographicu, kjer so lepoto kitajskih cvetočih češenj in drugih rastlin, ki se spomladi odevajo v prečudovite cvetove, ovekovečili tudi v videoposnetku …

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×