Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Ekologija & okoljeCvetoče češnje ovile Kitajsko v čarobno pomladno vzdušje

Cvetoče češnje ovile Kitajsko v čarobno pomladno vzdušje

MORDA VAS ZANIMA

Pomlad je čas, ko se mnoga drevesa odenejo v prečudovite cvetove. Številni menijo, da je še posebej krasen pogled na cvetoče češnje. Čeprav češenj tudi pri nas ne manjka, pa v nekaterih državah njihovo število tako izstopa, da je mogoče spomladi opazovati tako veličastne prizore cvetočih češenj, da mnogi skorajda ne morejo verjeti svojim očem. Ena izmed takšnih držav je zagotovo Kitajska, od koder prihajajo fotografije, ki jih lahko občudujete tokrat …

- Oglas -

Češnje na Kitajskem

Celomesečni festivali, posvečeni cvetočim češnjam

Običajno cvetoče češnje povezujemo predvsem z Japonsko. Vendar pa je tudi na Kitajskem izjemno veliko teh dreves. Obenem pa tudi posebna praznovanja, vezana na cvetenje češenj, niso značilna le za Japonsko. Tako tudi na Kitajskem v različnih mestih pripravljajo posebne festivale, tudi takšne, ki trajajo po mesec dni. Eden izmed festivalov seveda poteka tudi v največjem kitajskem mestu – Šanghaju. Prihod pomladi je zagotovo dober razlog za veselje in rajanje!

Prečudovite podobe narave privabljajo tudi številne turiste

Pomladi, odete v krhke in nežne cvetove češenj, pa se ne veselijo zgolj prebivalci Kitajske, ampak tudi turisti. Mnoge turiste z vseh koncev sveta namreč v tem času privablja prav izobilje cvetočih češenj, ki večino povsem navdušijo. To je vsekakor eden tistih čudežev narave, ob katerih je težko ostati brezbrižen. Očitno se s tem strinjajo tudi pri National Geographicu, kjer so lepoto kitajskih cvetočih češenj in drugih rastlin, ki se spomladi odevajo v prečudovite cvetove, ovekovečili tudi v videoposnetku …

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×