- Oglas -
Ko vam zadiši orientalska kuhinja, je cvetačni kari odlična izbira za kosilo.
SESTAVINE (4 porcije):
- 1 večja cvetača
- 1 žlica rastlinskega olja
- 2 stroka česna
- 1 žlička mletega suhega ingverja
- 2 čebuli
- 2 paradižnika
- 500 ml zelenjavne juhe
- 50 g masla
- 500 ml smetane za kuhanje (lahko veganske)
- 1 žlica sladkorja v prahu
- ščepec mletega kardamoma
- 1 žlica garam masale
- sol
- mleti beli poper
- ščepec mletega zvezdastega janeža
- ščepec mletega cimeta
- 80 g rozin
- 1 čili
- 150 g stročjega fižola
- sok 1 limete
- vejice koriandra
PRIPRAVA:
- Cvetačo očistite, razdelite na cvetove in jo skuhajte do mehkega. Segrejte olje, dodajte drobno sesekljan česen, ingver in čebulo, dobro premešajte in vse skupaj podušite do zlatorjave barve.
- Dodajte sesekljan paradižnik in zelenjavno juho ter kuhajte približno 5 minut. Omako zmešajte do gladkega. Zmehčajte z maslom in smetano ter začinite s sladkorjem, kardamomom, garam masalo, soljo, poprom, janežem, cimetom, rozinami in sesekljanim čilijem.
- Na koncu v omako vmešajte očiščen fižol in vse skupaj kuhajte še 15 minut.
- Cvetačo razdelite na krožnike, prelijte z omako ter začinite z limetinim sokom in koriandrom. Postrezite na primer z indijskim kruhom in kislo smetano.
- oglas -