0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Cvetačni kari

MORDA VAS ZANIMA

- Oglas -

Ko vam zadiši orientalska kuhinja, je cvetačni kari odlična izbira za kosilo.

SESTAVINE (4 porcije):

  • 1 večja cvetača
  • 1 žlica rastlinskega olja
  • 2 stroka česna
  • 1 žlička mletega suhega ingverja
  • 2 čebuli
  • 2 paradižnika
  • 500 ml zelenjavne juhe
  • 50 g masla
  • 500 ml smetane za kuhanje (lahko veganske)
  • 1 žlica sladkorja v prahu
  • ščepec mletega kardamoma
  • 1 žlica garam masale
  • sol
  • mleti beli poper
  • ščepec mletega zvezdastega janeža
  • ščepec mletega cimeta
  • 80 g rozin
  • 1 čili
  • 150 g stročjega fižola
  • sok 1 limete
  • vejice koriandra

PRIPRAVA:

  1. Cvetačo očistite, razdelite na cvetove in jo skuhajte do mehkega. Segrejte olje, dodajte drobno sesekljan česen, ingver in čebulo, dobro premešajte in vse skupaj podušite do zlatorjave barve.
  2. Dodajte sesekljan paradižnik in zelenjavno juho ter kuhajte približno 5 minut. Omako zmešajte do gladkega. Zmehčajte z maslom in smetano ter začinite s sladkorjem, kardamomom, garam masalo, soljo, poprom, janežem, cimetom, rozinami in sesekljanim čilijem.
  3. Na koncu v omako vmešajte očiščen fižol in vse skupaj kuhajte še 15 minut.
  4. Cvetačo razdelite na krožnike, prelijte z omako ter začinite z limetinim sokom in koriandrom. Postrezite na primer z indijskim kruhom in kislo smetano.
- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI