0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaČudežno olje za ponovno vzpostavitev hormonskega ravnovesja v telesu

Čudežno olje za ponovno vzpostavitev hormonskega ravnovesja v telesu

MORDA VAS ZANIMA

Hormonsko ravnovesje ima izjemno pomemben vpliv na vaše zdravje in normalno delovanje telesa. Porušeno hormonsko ravnovesje lahko tako pomeni ogromno težav. Med najbolj pogoste simptome hormonskega neravnovesja sodijo neplodnost, nenadno povečevanje telesne teže, depresija, kronična utrujenost, nespečnost, zmanjšan libido in izpadanje las.

- Oglas -

Najboljša stvar, ki jo lahko naredite za ponovno vzpostavitev hormonskega ravnovesja v telesu, je zagotovo sprememba prehrane oziroma uživanje bolj zdravih živil. Med živila, ki so še posebej pomembna za hormonsko ravnovesje, na primer sodi avokado.

Eterično olje

Poleg urejene prehrane pa so lahko pri naravnem reševanju težav s hormonskim neravnovesjem izredno uporabna tudi določena eterična olja. Tokrat vam predstavljamo olje za ponovno vzpostavitev hormonskega ravnovesja v telesu, ki ga lahko hitro in enostavno zmešate kar sami. Izdelava olja je zelo preprosta, a zaradi izjemno blagodejnega vpliva na hormone v vašem telesu ga lahko brez zadržkov imenujemo kar čudežno olje!

- Oglas -

Sestavine, ki jih potrebujete

Za izdelavo olja, ki ga lahko uporabite za uravnavanje hormonov v telesu, boste potrebovali naslednje sestavine:

  • 30 mililitrov svetlinovega olja,
  • 30 kapljic eteričnega olja muškatne kadulje,
  • 30 kapljic eteričnega olja timijana in
  • 30 kapljic eteričnega olja ylang-ylang.

Postopek izdelave in uporaba

V steklenički zmešajte vse sestavine. Dobro pretresite, da se sestavine povežejo, in zaprite. Stekleničko hranite na hladnem mestu. Dvakrat dnevno vtrite 5 kapljic tega olja v kožo na predelu vratu. Že kmalu boste opazili občutno izboljšanje počutja in zdravja. Simptomi, ki so se vam doslej morda zdeli povsem nerazložljivi, so namreč zelo verjetno prav posledica porušenega hormonskega ravnovesja v telesu. Z uporabo tega preprostega, vendar zelo učinkovitega olja bodo mnogi neprijetni simptomi zagotovo izginili.

Zakaj je olje tako učinkovito pri uravnavanju hormonov?

Najpomembnejši sestavini mešanice za vzpostavitev hormonskega ravnovesja v telesu sta eterično olje muškatne kadulje in timijana. Eterično olje muškatne kadulje je še posebej znano po tem, da uravnava tvorbo estrogena. Številne zdravstvene težave, značilne za sodobni čas, so prav posledica presežka estrogena v telesu, kar je močno povezano s hrano, ki jo uživamo. Tako vam lahko eterično olje muškatne kadulje med drugim pomaga pri lajšanju menstrualnih krčev in mnogih drugih težav, povezanih z estrogenom.

Eterično olje timijana v mešanici pa poskrbi za izboljšano produkcijo progesterona. To je hormon, ki ni potreben le za ženske, ampak je v manjših količinah nujen tudi za moške. Žal pa se danes vse več ljudi sooča s pomanjkanjem progesterona. Posledica pomanjkanja sta lahko neplodnost in depresija, pri ženskah pa tudi sindrom policističnih jajčnikov ter mnoge druge težave. Pri blažjih težavah s hormoni tako pogosto ni potrebe po uživanju zdravil, saj lahko stanje močno izboljšate z določenimi naravnimi rešitvami, pri čemer imajo eterična olja še posebej pomembno vlogo. Tako ne boste tvegali nezaželenih stranskih učinkov. Seveda pa lahko mešanico olj za uravnavanje hormonov v telesu uporabite tudi preventivno.

NAJNOVEJŠE