Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.

Na vidiku nova pomoč za osebe z endometriozo

Endometrioza je bolezenska motnja, za katero je značilno pojavljanje tkiva, katerega lastnosti so zelo podobne maternični sluznici, zunaj maternice.

Ne dopustite, da vas zamera razžre od znotraj

Zamera je lahko povezana z zelo konkretnimi dogodki – na primer z izdajo ali ponižanjem.

Govorjenje med spanjem: kaj je krivo za ta pojav?

Govorjenje med spanjem se zdi na prvi pogled predvsem komično. Osebe, za katere se izve, da ponoči rade »poklepetajo same s sabo«.

Psi v povprečju razumejo kar približno 90 človeških besed in fraz

Psi v povprečju razumejo približno 90 človeških besed in fraz.

Popolna nedelja za dober začetek naslednjega tedna

Nedelja je sicer za mnoge ljudi dela prost dan, vendar so osebe, ki nedeljo dojemajo kot svoj najljubši dan v tednu, precej redke.

Podrgnite česen po stopalih … in v ustih boste že kmalu začutili znan okus!

Ali ste vedeli, da lahko okušamo tudi s stopali? Če mislite, da gre za nekakšno čudno šalo, se lahko o resničnosti te trditve precej hitro prepričate sami.
Zdravje & prehranaKaj pa progesteron pri moških?

Kaj pa progesteron pri moških?

MORDA VAS ZANIMA

Progesteron se proizvaja v majhnih količinah tudi pri moških. Progesteron je bistvenega pomena za zdravje tako moških kot žensk. Progesteron ščiti pred prekomerno vsebnostjo estrogena. Tako kot ženske,so tudi moški v nevarnosti, da postane estrogen prevladujoč. Simptomi so pri moških sicer drugačni kot pri ženskah, a so tudi lahko hudi.

- Oglas -

Moški progesteron

Nekateri simptomi pri moških s preveč estrogena, so:

 • vnetje prostate
 • pogostejše uriniranje
 • obremenitev srca
 • celične spremembe, ki vodijo do raka
 • depresija in utrujenost
 • zmanjšan libido
 • erektilna disfunkcija
 • presežek estrogena povzroča tudi:
 • povečanje trebušne maščobe
 • maščobno tkivo, ki je deponirano na moških prsih
 • redčenje dlak na obrazu

Približno 5 do 15 mg progesterona se dnevno proizvede v modih.
Prevlada estrogena pri moških je lahko posledica:

Okoljskih toksinov – predvsem ksenoestrogenov

- Oglas -

To so snovi, ki posnemajo estrogen v telesu in so mnogo močnejše od običajnega estrogena, ki se naravno proizvede v telesu.
Med krivci so kemični pesticidi, dioksin in PCB (poliklorirani bifenili ). Dioksin je stranski proizvod pri proizvodnji kemikalij z uporabo klora in vključuje razkužila, suho čiščenje tekočin, pesticide, droge… PCB se uporablja v mazivih, plastiki, barvah, lakih in črnilih.

Depresija

Hrane in vode

Neekološko vzrejene živali, ki so namenjene za našo prehrano, so krmljene z estrogenskimi steroidi, da se hitreje zredijo. Ti estrogeni gredo naravnost v krvni obtok in povzročajo povišanje ravni estrogena. Prav tako tudi maščobna živila dvigujejo nivo estrogena. Medtem ko dekleta jedo zeleno solato, imajo fantje radi svoje hamburgerje in krompirček in nevidno postajajo vse bolj in bolj ženstveni.

Ko se raven estrogena dvigne, ravni progesterona in testosterona padeta.

Razmerje med progesteron in testosteronom

Progesteron je znan kot “mati vseh hormonov” in se pretvori v testosteron in druge hormone. S starostjo pri moških raven progesterona pade in posledično pade tudi raven testosterona. Dejstvo, da se raven estrogena povečuje, medtem ko se raven progesterona in s tem tudi testosterona zmanjšuje, pripelje do neravnovesja hormonov. Ravno neravnovesje hormonov pa povzroči bolezenske spremembe.

Progesteron in prostata

Zaskrbljujoče povečanje težav s povečano prostato, menijo nekateri strokovnjaki, je povezano s prekomerno količino okoljskih estrogenov, ki povzročajo, zlasti pri starejših moških, znižanje vrednosti progesterona. Visoke vrednosti so povezane s širitvijo in rakom prostate.

 • Naravna progesteronska terapija ščiti pred težavami s prostato in zmanjša možnost za nastanek raka. To je varna metoda, brez toksičnih stranskih učinkov in se vedno bolj uporablja kot alternativni način zdravljenja.

Progesteronska krema za moške

Z uporabo progesteronske kreme uspešno preprečujemo in nadzorujemo bolezni prostate. Zanesljivi dokazi kažejo na to, da že tako malo, kot je 20 mg kreme na dan, zadostuje za vrnitev povečane prostate v normalno stanje. Na progesteron se je odzvalo tudi nekaj primerov raka prostate. Ker je krema varna, naravna, brez toksičnih stranskih učinkov, jo uporablja vse več moških. Nihče si po nepotrebnem ne želi pod nož h kirurgom.

Navodila za moške pri uporabi progesteronske kreme

Uporabite od 1/8 čajne žličke (0,6 ml) do skoraj pol čajne žličke (2 ml) na dan.
Podane smernice temeljijo na uporabi naravnih bioidentičnih USP krem Natpro naravnega progesterona.

Pri težavah s prostato so koristni tudi nasledji prehranski dodatki :

 • Omega 3 (esencialne maščobne kisline) od 15 do 75ml/dan
 • Laneno olje
 • Cink
 • Si antioksidanti – predvsem vitamini E, C, A in selen

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×