0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaČičerka in kurkuma za čudovito kožo

Čičerka in kurkuma za čudovito kožo

MORDA VAS ZANIMA

Naša koža je v zimskem času še posebej občutljiva in potrebuje dodatno zaščito. Preden pokupite izdelke s polic v trgovini, se spomnite na moč narave.  Predstavljamo vam  ajurvedsko kombinacijo za lepo in zdravo zimsko polt.

- Oglas -

Čičerika in kurkuma

Blagodejni učinki čičerke in kurkume

Kurkumo že stoletja uporabljajo kot začimbo v kuhinji in kot naravno zdravilo, saj ima številne pozitivne lastnosti na človeško telo. Kurkumin, učinkovina v kurkumi, ima namreč močne antioksidantne in proti vnetne lastnosti.  Kurkuma vaši koži zato daje sijaj, hkrati pa poskrbi za hitrejše celjenje ran in odpravo vnetij. Čičerkina moka pa koži pomaga pri razstrupljanju, pospešuje cirkulacijo in pomaga pri odstranjevanju odvečnega olja na koži.

Kako lahko uporabite kurkumo in čičerko?

Za lepo zimsko polt si lahko pripravite negovalno pasto iz čičerke in kurkume, ki vsebuje 1 jedilno žlico čičerkine moke, 1 čajno žlico kurkume v prahu, 2 jedilni žlici mandljevega olja, 1 čajno žlico limoninega soka in 2 čajni žlički medu. Vse sestavine združite in v posodi nežno stepajte dokler ne dobite paste. Na predhodno očiščeno kožo nanesite tanko plast paste, pustite delovati deset minut in dobro sperite s toplo vodo.

.

NAJNOVEJŠE