Lepota & KozmetikaKatere izdelke lahko preprosto nadomestite s sestavinami, ki jih najdete v kuhinji?

Katere izdelke lahko preprosto nadomestite s sestavinami, ki jih najdete v kuhinji?

MORDA VAS ZANIMA

Predstavljamo nekaj idej, kako drage izdelke, ki jih uporabljate skorajda vsakdan in vsebujejo kemikalije ter ostale zdravju in okolju škodljive snovi, zamenjate kar s sestavinami iz vaše kuhinjske omarice.

- Oglas -

kako nadomestiti izdelke

  1. Odstranjevalec ličil

Ste pomislili, da bi odstranjevalec ličil nadomestili kar s kokosovim oljem? Preprosto namočite bombažno blazinico v kokosovo olje, nanesite na obraz in izperite z vodo.

  1. Razmaščevalec

Agresivna čistila proti maščobnim madežem lahko zamenjate kar s sodo bikarbono. Zmešajte sodo bikarbono in vodo, če pa so madeži res trdovratni, dodajte še kis.

  1. Osvežilec zraka

Vse, kar potrebujete za doma narejeni osvežilec zraka,  so eterična olja in soda bikarbona. Vonjave lahko uspešno nevtralizirate tudi  tako, da v pršilko zmešate malo  limoninega soka, vode in sode bikarbone.

  1. Odmaševalec odtokov

- Oglas -

Kupljena čistila za odmaševanje odtokov vsebujejo ogromno kemikalij in škodljivih snovi tako za zdravje kot za okolje. Naslednjič namesto tovrstnih čistil poskusite odtoke očistiti s sodo bikarbono in jabolčnim kisom.  Zmešajte polovico skodelice sode bikarbone in skodelico kisa ter dodajte še malo tople vode. Zvečer zlijte v odtok in pustite delovati čez noč.

  1. Loščilo za pohištvo

Ko boste naslednjič želeli podariti sijaj vašemu pohištvu, preprosto zmešajte olivno olje, kokosovo olje in kis in tako dobite popolnoma nestrupeno in učinkovito loščilo za pohištvo, za les uporabite  samo olivno olje.

  1. Pena za britje

Namesto pene za britje, ki poleg onesnaževanja okolja draži tudi vašo kožo, uporabite kar  kokosovo olje.

  1. Piling za telo

Pripravite svoj piling za telo. Preprosto zmešajte kavno usedlino in kokosovo olje, nanesite na kožo in izperite. Koža in okolje vam bosta hvaležna.

NAJNOVEJŠE