0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaČesen kot naravno zdravilo: domači pripravki za boljše zdravje

Česen kot naravno zdravilo: domači pripravki za boljše zdravje

MORDA VAS ZANIMA

Česen je že več stoletij znan kot eno najbolj vsestransko uporabnih naravnih zdravil. Velja za glavno sestavino številnih pripravkov, namenjenih lajšanju različnih težav z zdravjem. Kot je znano, je česen eden najmočnejših naravnih antibiotikov, ki pomaga tudi pri uničevanju najbolj škodljivih vrst bakterij, obenem pa deluje protiglivično. V nadaljevanju predstavljamo še nekaj dodatnih možnosti uporabe česna. Seveda pri resnejših težavah česen ne more v celoti nadomestiti zdravil, ki vam jih predpiše vaš zdravnik, vendar je lahko tudi v takšnih primerih koristen dodatek, ki poskrbi za ublažitev simptomov brez nezaželenih stranskih učinkov.

- Oglas -

Mazilo iz česna

Nad krčne žile s česnovim mazilom

Krčne žile so težava, ki prizadene velik delež populacije, in sicer tako ženske kot moške. Pogosto so z njimi povezane tudi bolečine, ki so lahko zelo hude. Če stanje ni preresno, priporočamo, da si pomagate z naravnimi pripravki. Ena izmed najboljših izbir je zagotovo česen, iz katerega je mogoče med drugim pripraviti mazilo proti krčnim žilam. Potrebujete 6 strokov česna, 3 žlice olivnega olja in sok polovice limone. Česen nasekljajte na majhne koščke, nato pa dodajte še olivno olje in limonin sok. Mešanico prelijte v steklen kozarec, ki ga zaprite s pokrovčkom. Počakajte vsaj 12 ur, preden prvič uporabite mazilo. Ko je mazilo pripravljeno, z njim zmasirajte problematične predele. Redna uporaba bo pomagala pri izboljšanju prekrvavitve in ublažila vnetja, zato bodo krčne žile že kmalu precej manj izrazite.

Naravno zniževanje krvnega tlaka

Uživanje česna je zelo priporočljivo za ljudi, ki imajo težave s povišanim krvnim tlakom. Še posebej v primeru kronično povišanega krvnega tlaka (t. i. hipertenzija) je nujno takojšnje ukrepanje, saj obstaja povečana nevarnost za resne zaplete, povezane s srčno-žilnim sistemom. Nasekljajte 2 stroka česna, ki jima dodajte 100 gramov sladkorja in 200 mililitrov vode, da dobite nekakšen sirup. Vsak dan zaužijte 1 žlico tega sirupa. Seveda pa bo pomagalo tudi redno vključevanje česna v različne obroke.

- Oglas -

Hitra pomoč v primeru virusnih bradavic

V česnu najdemo tudi snovi, ki delujejo protivirusno. Tako je odličen za naravno odstranjevanje bradavic, ki jih običajno povzroča človeški papiloma virus (HPV). Česen sesekljajte/zdrobite in ga nanesite neposredno na bradavico. Zaščitite z obližem in pustite učinkovati čez noč. Postopek ponavljajte toliko časa, dokler bradavica ne izgine.

Protibolečinsko mazilo v primeru bolečih sklepov in mišicah

Za artritis so značilne zelo hude bolečine v mišicah, ki jih lahko na srečo vsaj deloma ublažimo z določenimi naravnimi pripravki. Ena izmed možnosti je, da izdelate protibolečinsko mazilo iz česna in gorčičnega olja. Česen in olje zmešajte ter mešanico rahlo segrejte. Ko se ohladi, jo uporabite za masažo bolečih predelov. Mazilo je uporabno tudi v primeru občasnih bolečin v sklepih/mišicah.

.

NAJNOVEJŠE