Je pridobivanje kilogramov po menopavzi zares neizbežno?

Pogosto slišimo, da je menopavza skorajda neizbežno povezana s pridobivanjem kilogramov.

5 vrst zelenjave, pri katerih je toplotna obdelava koristna

Katere so tiste vrste zelenjave, ki jih sicer lahko uživamo tudi presne, vendar je praviloma precej bolje, če jih pred zaužitjem toplotno obdelamo?

Razrešena velika uganka, povezana s parkinsonovo boleznijo

Znanstvenikom je uspelo najti odgovor na pomembno vprašanje, povezano s parkinsonovo boleznijo.

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.
Ekologija & okoljeCenejše geotermalno ogrevanje

Cenejše geotermalno ogrevanje

MORDA VAS ZANIMA

Nova študija univerze v New Yorku je pokazala, da je geotermalno ogrevanje znatno dražje od tistega pri katerem uporabljamo fosilna goriva. Da bi lahko izenačili cene, pa bi bilo potrebnih za kar 3 miljarde dolarjev investicij v takšen projekt.

- Oglas -

Res je, da je morda to majhna cena, ki bi jo bilo potrebno plačati, za tako velik dosežek, saj je geotermalna energija brezplačana in hkrati mnogo čistejša, vendar pa samo pridobivanje toplote iz tal zahteva veliko načrtovanja in močne turbine.


Študija je prav tako pokazala, da so pretekle investicije organizacij za energijo v geotermalno energijo že pokazale uspehe in znižanje cen ter povišanje učinkovitosti tega brezplačnega vira energije.

Skeptiki pa trdijo, da se to ne bo nikoli obneslo v večjem obsegu. Raziskave NYU pa vseeno kažejo nasprotno, saj so raziskovalci prepričani, da obstaja danes tehnologija, ki je kos tudi takšni nalogi.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×