Ekologija & okoljeCenejše geotermalno ogrevanje

Cenejše geotermalno ogrevanje

MORDA VAS ZANIMA

Nova študija univerze v New Yorku je pokazala, da je geotermalno ogrevanje znatno dražje od tistega pri katerem uporabljamo fosilna goriva. Da bi lahko izenačili cene, pa bi bilo potrebnih za kar 3 miljarde dolarjev investicij v takšen projekt.

- Oglas -

Res je, da je morda to majhna cena, ki bi jo bilo potrebno plačati, za tako velik dosežek, saj je geotermalna energija brezplačana in hkrati mnogo čistejša, vendar pa samo pridobivanje toplote iz tal zahteva veliko načrtovanja in močne turbine.


Študija je prav tako pokazala, da so pretekle investicije organizacij za energijo v geotermalno energijo že pokazale uspehe in znižanje cen ter povišanje učinkovitosti tega brezplačnega vira energije.

Skeptiki pa trdijo, da se to ne bo nikoli obneslo v večjem obsegu. Raziskave NYU pa vseeno kažejo nasprotno, saj so raziskovalci prepričani, da obstaja danes tehnologija, ki je kos tudi takšni nalogi.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×