Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.
Ekologija & okoljeAlternativni transporti

Alternativni transporti

MORDA VAS ZANIMA

Pretekli teden sta v javnost prišli dve zanimivi novici, ki se dotikata transporta v Ameriki.

- Oglas -

Earth Policy inštitut je izdal novo študijo, ki dokazuje, da se je lastništvo avtomobilov znižalo za kar 4.000.000 vozil v letu 2009, poleg tega pa bo zgornji zahodni del New Yorka spremenil kar 240 parkirnih mest za avtomobile, v parkirna mesta za kolesa.


Tekom leta 2009 je bilo 14 milijonov avtomobilov umaknjenih iz prometa, na novo kupljenih pa kar 4,000,000 manj! To pomeni, da se je število ameriških vozil zmanjšalo za kar 2 % – iz 250 milijonov avtomobilov na 246 milijonov. Kaj takega prodajalci avtomobilov ne pomnejo že od 2 svetovne vojne.

Vseeno pa je povprečje avtomobilov na Američana še vedno preveliko (pet avtomobilov na vsakega četrtega Američana!), zato je teh 2 % res nek začetek, vendar pa še zdaleč ni dovolj.

Poleg tega pa se bo 40 blokov zahodnega dela New Yorka znebilo parkirnih mest in dalo prostor kolesarnicam. Skupnost je na glasovanju izglasovala takšno spremembo, saj bodo s tem naredili korak v bolj čisto prihodnjost.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×