Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
Ekologija & okoljeAlternativni transporti

Alternativni transporti

MORDA VAS ZANIMA

Pretekli teden sta v javnost prišli dve zanimivi novici, ki se dotikata transporta v Ameriki.

- Oglas -

Earth Policy inštitut je izdal novo študijo, ki dokazuje, da se je lastništvo avtomobilov znižalo za kar 4.000.000 vozil v letu 2009, poleg tega pa bo zgornji zahodni del New Yorka spremenil kar 240 parkirnih mest za avtomobile, v parkirna mesta za kolesa.


Tekom leta 2009 je bilo 14 milijonov avtomobilov umaknjenih iz prometa, na novo kupljenih pa kar 4,000,000 manj! To pomeni, da se je število ameriških vozil zmanjšalo za kar 2 % – iz 250 milijonov avtomobilov na 246 milijonov. Kaj takega prodajalci avtomobilov ne pomnejo že od 2 svetovne vojne.

Vseeno pa je povprečje avtomobilov na Američana še vedno preveliko (pet avtomobilov na vsakega četrtega Američana!), zato je teh 2 % res nek začetek, vendar pa še zdaleč ni dovolj.

Poleg tega pa se bo 40 blokov zahodnega dela New Yorka znebilo parkirnih mest in dalo prostor kolesarnicam. Skupnost je na glasovanju izglasovala takšno spremembo, saj bodo s tem naredili korak v bolj čisto prihodnjost.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×