- Oglas -
Spomladi na našem jedilniku preprosto ne sme manjkati čemaževa kremna juha. Je okusna in zdrava predjed ali popoldanska malica.
SESTAVINE (4 porcije)
- 60 g masla
- 180 g krompirja (olupljenega)
- 60g čebule
- 1 strok česna
- 700 ml zelenjavne jušne osnove
- sol
- 1 žlica limoninega soka
- 2 prgišči sesekljanega čemaža
- 300 ml smetane
- 1 prgišče sončničnih semen
- olivno olje za namastitev ponve
PRIPRAVA
- V posodi stopimo maslo. Dodamo na kocke narezan krompir, sesekljano čebulo in na rezine narezan česen.
- Prepražimo in zalijemo z juho. Solimo in kuhamo približno 20 minut. Dodamo limonin sok in čemaž.
- Juho zmešamo s paličnim mešalnikom. Dodamo smetano in še kratek čas kuhamo. Če je potrebno, dosolimo.
- Sončnična semena prepražimo v suhi ponvi in jih potresemo po juhi. Pokapljamo z olivnim oljem.
- oglas -