DomovZdravi ReceptiHruške v krompirjevem testu – sladica, ki prijetno preseneti

Hruške v krompirjevem testu – sladica, ki prijetno preseneti

- Oglas -

Hruške v krompirjevem testu so izvirna in sočna sladica, ki združuje sladkost pečenih hrušk z rustikalnim krompirjevim testom. Topla, mehka in dišeča jed je odlična za jesenske in zimske večere.

Sestavine:

  • 500 g hrušk
  • 1 kg krompirja
  • približno 4 žlice polbele moke
  • 500 ml mleka
  • 2 jajci
  • 4 žlice olja
  • 50 g masla
  • Sol
  • sladkor v prahu in cimet za posip

Priprava:

  1. Hruške olupite, odstranite peščišče in narežite na četrtine. V pekaču jih na segretem olju na hitro opečete in enakomerno razporedite po dnu.
  2. Krompir operite, olupite in drobno naribajte. Iz njega iztisnite odvečno tekočino. Primešajte moko, ščepec soli, mleko in jajca ter zamesite gladko testo (gostota naj bo podobna kot pri testu za palačinke – po potrebi dodajte moko). Testo razmažite po hruškah in postavite v pečico, segreto na 180 °C. Pecite 45–55 minut, da se lepo zapeče (če se površina prehitro zapeče, pekač pokrijte z aluminijasto folijo).
  3. Še vročo jed premažite z raztopljenim maslom, potresite s sladkorjem v prahu in cimetom ter postrezite toplo.
- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI