- Oglas -
Kostanjeva juha je kremasta, aromatiฤna in popolna za hladne jesenske ali zimske dni. Sladkoben okus kostanja se ฤudovito prepleta z ingverjem, smetano in buฤnim oljem, kar ustvari elegantno jed za vsakodnevne in posebne priloลพnosti.
Sestavine (4 porcije):
- 1 ฤebula
- 50 g masla
- 100 g olupljenega jedilnega kostanja
- 1 ลพliฤka naribanega ingverja
- 600 ml piลกฤanฤje juhe
- 100 g krompirja
- 250 ml smetane
- Sol
- zdrobljen ฤrni poper
- 100 ml mleka
- 6 ลพliฤk buฤnega olja
- listi peterลกilja za okras
Priprava:
- ฤebulo olupite, jo nareลพite na kocke in jo v loncu na raztopljenem maslu praลพite, dokler ne postane zlata. Dodajte kostanj in ingver ter vse skupaj praลพite pribliลพno 3 minute. Prilijte juho in dodajte olupljen krompir, narezan na manjลกe kose. Kuhajte 15 do 20 minut, dokler se ne zmehฤa.
- Nato vzemite nekaj kostanjev za okras in jih ohranite tople. Preostali kostanj in zelenjavo zmeลกajte s potopnim meลกalnikom do gladkega. Juho zmehฤajte z 200 ml smetane ter jo zaฤinite s soljo in poprom.
- V manjลกi posodi segrejte mleko s preostalo smetano in ga spenite s potopnim meลกalnikom. Juho pokapajte z buฤnim oljem, okrasite s koลกฤki kostanja, mleฤno peno in sveลพimi peterลกiljevimi listiฤi.
- oglas -