- Oglas -
Kostanjeva juha je kremasta, aromatična in popolna za hladne jesenske ali zimske dni. Sladkoben okus kostanja se čudovito prepleta z ingverjem, smetano in bučnim oljem, kar ustvari elegantno jed za vsakodnevne in posebne priložnosti.
Sestavine (4 porcije):
- 1 čebula
- 50 g masla
- 100 g olupljenega jedilnega kostanja
- 1 žlička naribanega ingverja
- 600 ml piščančje juhe
- 100 g krompirja
- 250 ml smetane
- Sol
- zdrobljen črni poper
- 100 ml mleka
- 6 žličk bučnega olja
- listi peteršilja za okras
Priprava:
- Čebulo olupite, jo narežite na kocke in jo v loncu na raztopljenem maslu pražite, dokler ne postane zlata. Dodajte kostanj in ingver ter vse skupaj pražite približno 3 minute. Prilijte juho in dodajte olupljen krompir, narezan na manjše kose. Kuhajte 15 do 20 minut, dokler se ne zmehča.
- Nato vzemite nekaj kostanjev za okras in jih ohranite tople. Preostali kostanj in zelenjavo zmešajte s potopnim mešalnikom do gladkega. Juho zmehčajte z 200 ml smetane ter jo začinite s soljo in poprom.
- V manjši posodi segrejte mleko s preostalo smetano in ga spenite s potopnim mešalnikom. Juho pokapajte z bučnim oljem, okrasite s koščki kostanja, mlečno peno in svežimi peteršiljevimi lističi.
- oglas -

