DomovZdravi ReceptiKostanjeva juha kot iz restavracije, a povsem enostavna za pripravo doma

Kostanjeva juha kot iz restavracije, a povsem enostavna za pripravo doma

- Oglas -

Kostanjeva juha je kremasta, aromatična in popolna za hladne jesenske ali zimske dni. Sladkoben okus kostanja se čudovito prepleta z ingverjem, smetano in bučnim oljem, kar ustvari elegantno jed za vsakodnevne in posebne priložnosti.

Sestavine (4 porcije):

  • 1 čebula
  • 50 g masla
  • 100 g olupljenega jedilnega kostanja
  • 1 žlička naribanega ingverja
  • 600 ml piščančje juhe
  • 100 g krompirja
  • 250 ml smetane
  • Sol
  • zdrobljen črni poper
  • 100 ml mleka
  • 6 žličk bučnega olja
  • listi peteršilja za okras

Priprava:

  1. Čebulo olupite, jo narežite na kocke in jo v loncu na raztopljenem maslu pražite, dokler ne postane zlata. Dodajte kostanj in ingver ter vse skupaj pražite približno 3 minute. Prilijte juho in dodajte olupljen krompir, narezan na manjše kose. Kuhajte 15 do 20 minut, dokler se ne zmehča.
  2. Nato vzemite nekaj kostanjev za okras in jih ohranite tople. Preostali kostanj in zelenjavo zmešajte s potopnim mešalnikom do gladkega. Juho zmehčajte z 200 ml smetane ter jo začinite s soljo in poprom.
  3. V manjši posodi segrejte mleko s preostalo smetano in ga spenite s potopnim mešalnikom. Juho pokapajte z bučnim oljem, okrasite s koščki kostanja, mlečno peno in svežimi peteršiljevimi lističi.
- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI