DomovZdravi ReceptiKostanjeva juha kot iz restavracije, a povsem enostavna za pripravo doma

Kostanjeva juha kot iz restavracije, a povsem enostavna za pripravo doma

- Oglas -

Kostanjeva juha je kremasta, aromatiฤna in popolna za hladne jesenske ali zimske dni. Sladkoben okus kostanja se ฤudovito prepleta z ingverjem, smetano in buฤnim oljem, kar ustvari elegantno jed za vsakodnevne in posebne priloลพnosti.

Sestavine (4 porcije):

  • 1 ฤebula
  • 50 g masla
  • 100 g olupljenega jedilnega kostanja
  • 1 ลพliฤka naribanega ingverja
  • 600 ml piลกฤanฤje juhe
  • 100 g krompirja
  • 250 ml smetane
  • Sol
  • zdrobljen ฤrni poper
  • 100 ml mleka
  • 6 ลพliฤk buฤnega olja
  • listi peterลกilja za okras

Priprava:

  1. ฤŒebulo olupite, jo nareลพite na kocke in jo v loncu na raztopljenem maslu praลพite, dokler ne postane zlata. Dodajte kostanj in ingver ter vse skupaj praลพite pribliลพno 3 minute. Prilijte juho in dodajte olupljen krompir, narezan na manjลกe kose. Kuhajte 15 do 20 minut, dokler se ne zmehฤa.
  2. Nato vzemite nekaj kostanjev za okras in jih ohranite tople. Preostali kostanj in zelenjavo zmeลกajte s potopnim meลกalnikom do gladkega. Juho zmehฤajte z 200 ml smetane ter jo zaฤinite s soljo in poprom.
  3. V manjลกi posodi segrejte mleko s preostalo smetano in ga spenite s potopnim meลกalnikom. Juho pokapajte z buฤnim oljem, okrasite s koลกฤki kostanja, mleฤno peno in sveลพimi peterลกiljevimi listiฤi.
- oglas -

NAJNOVEJล I RECEPTI