Zdravje & prehranaČebulni sok za lepšo kožo, močnejše lase in boljše zdravje

Čebulni sok za lepšo kožo, močnejše lase in boljše zdravje

MORDA VAS ZANIMA

Čeprav čebula marsikoga spravi v jok, pa je v resnici izjemno koristna za naše zdravje, pozitivno pa vpliva tudi na kožo in lase. Ali ste vedeli, da je zelo uporaben in zdrav tudi čebulni sok? Pogosto je še posebej praktična uporaba čebulnega soka, ki ga lahko pripravite kar sami, na primer s pomočjo sokovnika. V nadaljevanju preverite, pri čem vse si je mogoče pomagati s čebulnim sokom …

- Oglas -

Čebulni sok

Izboljšanje prebave

V čebuli najdemo precej inulina, prehranske vlaknine, ki poskrbi za boljše delovanje prebave. Morebitne težave z zaprtjem bodo s pomočjo čebulnega soka že kmalu le še neprijeten spomin. Poleg tega pa vlaknine pomagajo pri povečanju števila koristnih bakterij v vašem črevesju. Uvrščamo jih namreč med prebiotike, ki predstavljajo hrano za probiotike.

Zaščita pred alergijami

Redno uživanje čebulnega soka vam pomaga tudi pri zmanjševanju tveganja za različne oblike alergij oziroma pri lažjem spopadanju s simptomi alergije. Čebula namreč vsebuje kvercetin, ki velja za enega najmočnejših naravnih antihistaminikov. V primerjavi z drugimi viri se kvercetin iz čebule precej lažje absorbira in ostane v telesu mnogo dlje.

Pomoč pri težavah z dihali

Čebulni sok je odličen za krepitev imunskega sistema, z njim pa si lahko pomagate tudi pri različnih težavah z dihali. Snovi, ki jih vsebuje čebula, namreč redčijo sluz in pomagajo pri sprostitvi dihalnih poti.

Čebulni sok za hitrejšo rast las

- Oglas -

Marsikoga ta podatek preseneti, vendar je čebulni sok resnično odličen za zdravje naših las. Priporočljivo ga je uporabljati vsaj dvakrat tedensko. Brez skrbi, vonj po čebuli bo zelo hitro izginil. Priporočamo, da zmešate 2 žlici sveže iztisnjenega čebulnega soka in 1 žlico piva – še ene malce nenavadne, a izjemno koristne sestavine, ko gre za nego las. Mešanico nežno vtrite v lasišče, nato pa jo razporedite še po laseh. Počakajte vsaj pol ure, preden si umijete lase.

Lepša in bolj zdrava koža

Z uživanjem čebulnega soka boste poskrbeli za lepšo kožo, primeren pa je tudi za zunanjo uporabo. Čebula pospeši prekrvavitev in pomaga do bolj napete, elastične kože. V primeru poškodb pa si lahko pomagate tudi z oblogami iz čebule, kar bo pospešilo proces celjenja.

Nižji holesterol ter zaščita srca in ožilja

Čebula pa je ne nazadnje tudi odlična izbira za vse, ki se spopadate s povišanim holesterolom. Gre namreč za eno izmed živil, ki pomagajo pri naravnem zniževanju ravni škodljivega holesterola v krvi. S tem pa se na dolgi rok močno zmanjša nevarnost za resnejše zaplete, povezane s srčno-žilnim sistemom.

NAJNOVEJŠE