Ali lažnim novicam nasedajo samo starejši ljudje?

Prepričanje, da lažnim novicam nasedajo predvsem starejši ljudje, je zelo razširjeno. Ali gre pri tem za upravičeno stališče ali zgolj za predsodek?

Aktivno poslušanje – osnova uspešne komunikacije

Čeprav se vam morda zdi, da poslušate sogovornika, so standardi za aktivno poslušanje, ki je osnova uspešne komunikacije, precej visoki.

Ščetkanje zob pred zajtrkom ali po zajtrku?

Kdaj si običajno lotite ščetkanja zob – neposredno po tem, ko se zbudite, torej še pred zajtrkom, ali šele po prvem obroku?

Sam svoj terapevt: 3 vprašanja, ki si jih morate zastaviti vsak dan

Terapija v lastni režiji ima lahko kljub temu ogromno koristi. Omogoča vam nadzor nad čustvi in počutjem.

Protibolečinska sredstva lahko, paradoksno, prispevajo h kroničnim bolečinam

Znano je, da je lahko pogosta uporaba protibolečinskih sredstev problematična. Zdaj pa so raziskovalci odkrili, da ima lahko celo paradoksen učinek.

Onesnaženost okolja kriva že za najmanj 9 milijonov smrti letno

Raziskovalci so ugotovili, da je bila onesnaženost okolja leta 2019 kriva za najmanj 9 milijonov prezgodnjih smrti.

Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.

Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.
Zdravje & prehranaČebula lahko zaustavi izpadanje las

Čebula lahko zaustavi izpadanje las

MORDA VAS ZANIMA

Prekomerno izpadanje las je težava, ki lahko prizadene tako moške kot ženske. Včasih lahko to privede do popolne izgube las, pogosto pa gre zgolj za kratkotrajno težavo, povezano s spremembo letnega časa ali pa s hormonskimi nihanji. V takšnih primerih vam lahko na pomoč priskoči čebulni sok, ki je zelo učinkovito naravno sredstvo za preprečevanje prekomernega izpadanja las.

- Oglas -

Čebula in čebulni sok pomaga pri izpadanju las

Zakaj ravno čebulni sok?

To je predvsem posledica žvepla, ki ga najdemo v čebuli. Ta pomaga pri številnih težavah, ki povzročajo prekomerno izpadanje las. Kreatin, beljakovina, ki je ključna za močne, zdrave lase, namreč vsebuje tudi precej žvepla. Prav vez med atomi žvepla je tista, od katere je odvisna struktura naših las. Pomanjkanje beljakovin, bogatih z žveplom, naj bi bilo tako eden glavnih razlogov za izpadanje las.

Predstavljamo vam nekaj možnosti, kako lahko uporabite čebulo oziroma čebulni sok na svojih laseh. Čebula ima precej močan vonj, zato vam priporočamo, da na koncu lase umijete s toplo vodo, ki ste ji dodali malce limone. To bo poskrbelo, da bo vonj izpuhtel.

Enostaven čebulni sok za lasišče

Čebulo olupite in jo nastrgajte na čim manjše koščke. Koščke nato položite na gazo za precejanje in jih dobro ožemite, da dobite čim več soka. Sok nato vtrite v lase in v lasišče. Pustite na laseh približno 45 minut, preden jih operete. Postopek ponovite dvakrat tedensko.

Čebulni sok in kokosovo olje

- Oglas -

Žlico čebulnega soka zmešajte z dvema žlicama kokosovega olja in dodajte nekaj kapljic eteričnega olja po izbiri. Masko vtrite v lasišče in jo pustite delovati 1–2 ur. Operite lase z blagim šamponom in toplo vodo. Odsvetuje se, da se metoda izvaja več kot enkrat tedensko.

Maska iz čebule, olivnega olja in piva

V električnem mešalniku zmešajte eno srednje veliko čebulo, predhodno narezano na manjše koščke, 2,5 decilitra piva in 2 žlici olivnega olja. Masko nato nanesite na lase in pustite učinkovati največ 2 uri. Dobro sperite in postopek ponovite čez teden dni.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×