0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaČebula lahko zaustavi izpadanje las

Čebula lahko zaustavi izpadanje las

MORDA VAS ZANIMA

Prekomerno izpadanje las je težava, ki lahko prizadene tako moške kot ženske. Včasih lahko to privede do popolne izgube las, pogosto pa gre zgolj za kratkotrajno težavo, povezano s spremembo letnega časa ali pa s hormonskimi nihanji. V takšnih primerih vam lahko na pomoč priskoči čebulni sok, ki je zelo učinkovito naravno sredstvo za preprečevanje prekomernega izpadanja las.

- Oglas -

Čebula in čebulni sok pomaga pri izpadanju las

Zakaj ravno čebulni sok?

To je predvsem posledica žvepla, ki ga najdemo v čebuli. Ta pomaga pri številnih težavah, ki povzročajo prekomerno izpadanje las. Kreatin, beljakovina, ki je ključna za močne, zdrave lase, namreč vsebuje tudi precej žvepla. Prav vez med atomi žvepla je tista, od katere je odvisna struktura naših las. Pomanjkanje beljakovin, bogatih z žveplom, naj bi bilo tako eden glavnih razlogov za izpadanje las.

Predstavljamo vam nekaj možnosti, kako lahko uporabite čebulo oziroma čebulni sok na svojih laseh. Čebula ima precej močan vonj, zato vam priporočamo, da na koncu lase umijete s toplo vodo, ki ste ji dodali malce limone. To bo poskrbelo, da bo vonj izpuhtel.

- Oglas -

Enostaven čebulni sok za lasišče

Čebulo olupite in jo nastrgajte na čim manjše koščke. Koščke nato položite na gazo za precejanje in jih dobro ožemite, da dobite čim več soka. Sok nato vtrite v lase in v lasišče. Pustite na laseh približno 45 minut, preden jih operete. Postopek ponovite dvakrat tedensko.

Čebulni sok in kokosovo olje

Žlico čebulnega soka zmešajte z dvema žlicama kokosovega olja in dodajte nekaj kapljic eteričnega olja po izbiri. Masko vtrite v lasišče in jo pustite delovati 1–2 ur. Operite lase z blagim šamponom in toplo vodo. Odsvetuje se, da se metoda izvaja več kot enkrat tedensko.

Maska iz čebule, olivnega olja in piva

V električnem mešalniku zmešajte eno srednje veliko čebulo, predhodno narezano na manjše koščke, 2,5 decilitra piva in 2 žlici olivnega olja. Masko nato nanesite na lase in pustite učinkovati največ 2 uri. Dobro sperite in postopek ponovite čez teden dni.

NAJNOVEJŠE