0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaAlergija na cvetni prah: naravna ublažitev simptomov

Alergija na cvetni prah: naravna ublažitev simptomov

MORDA VAS ZANIMA

Ljudje, ki imajo težave z alergijo na cvetni prah, se pomladi običajno ne razveselijo tako kot večina. Zaradi alergije namreč doživljajo številne neprijetne simptome. To, kateri meseci so za vas najbolj problematični, je sicer odvisno od tega, na katere vrste cvetnega prahu ste alergični. Pri marsikom težave tako niso prisotne le spomladi, ampak tudi v poletnih mesecih in celo na začetku jeseni.

- Oglas -

Če spadate tudi sami med posameznike, pri katerih je alergija na cvetni prah še posebej huda, je smiselno, da se na prihajajočo sezono čim bolje pripravite. Ponujamo vam nekaj učinkovitih naravnih možnosti za ublažitev simptomov, povezanih z alergijo na cvetni prah.

Repuh

Repuh je ena najboljših alternativ antihistaminikom, ki so sicer precej učinkoviti, vendar pa pogosto povzročajo tudi nezaželene stranske učinke, med katerimi je najbolj problematična huda zaspanost. Uživanje prehranskih dopolnil, ki vsebujejo repuh, je tako za marsikoga precej boljša možnost. Morda se sicer s tem simptomov ne boste znebili v celoti, vendar pa jih lahko močno ublažite.

Fiziološka raztopina za nos

S pomočjo solne oziroma fiziološke raztopine v razpršilu lahko sprostite zamašene dihalne poti in iz nosi odstranite cvetni prah. Fiziološka raztopina bo razredčila sluz, zato boste precej lažje dihali. Če ste alergični na cvetni prah, je pršilo za nos nekaj, kar je dobro imeti vedno pri sebi, predvsem pa v toplejših mesecih.

- Oglas -

Kvercetin

Kvercetin, ki spada med flavonoide, je znan po tem, da nadzoruje sproščanje histaminov in drugih snovi v našem telesu, ki povzročajo alergijsko reakcijo. Še posebej pa je kvercetin učinkovit pri blaženju bolečin, ki jih povzročajo vneti sinusi, in pri preprečevanju težav z dihanjem, do katerih prihaja zaradi zamašenih dihalnih poti. Kvercetin je povsem naravna snov, ki se nahaja v rastlinah, na voljo pa je tudi kot prehransko dopolnilo. Priporočamo vam, da kvercetin uživate v kombinaciji z vitaminom C, saj bo tako učinek najboljši.

Pikantna hrana

Če nad uživanjem prehranskih dopolnil niste najbolj navdušeni, a bi kljub temu želeli čim bolj naravno ublažiti simptome alergije na cvetni prah, vam svetujemo uživanje malce pikantnejše hrane kot sicer. Pikantna hrana bo namreč razredčila sluzi v nosu, posledično pa boste imeli manj težav z dihanjem. Tako je smiselno, da si pred prihajajočo sezono ustvarite zaloge čilija, kajenskega popra in drugih začimb, ki poskrbijo za pekoč okus jedi.

.

NAJNOVEJŠE