Zdravje & prehranaČaj iz trobentic prežene številne zdravstvene tegobe

Čaj iz trobentic prežene številne zdravstvene tegobe

MORDA VAS ZANIMA

Trobentice ne preženejo le zime, ampak lahko z njihovo pomočjo iz telesa odstranite kar precej škodljivih snovi. Čeprav so torej trobentice za večino predvsem paša za oči, so koristne tudi v prehrani. S cvetovi trobentic lahko popestrite spomladanske solate in jih obogatite s koristnimi hranilnimi snovmi. Še ena od možnosti pa je, da iz cvetov trobentic, svežih ali posušenih, pripravite zdravilen čaj iz trobentic. Pazite le, da ne boste pretiravali z nabiranjem trobentic na enem samem mestu.

- Oglas -

Narava nam spomladi vsekakor ponuja ogromno darov, zato je pomembno, da smo do nje spoštljivi in zmerni pri »jemanju« tistega, kar nam je na voljo. Trobentice seveda poznamo vsi in se jih vsako pomlad razveselimo, ko jih zagledamo na bližnjem travniku.

Čaj iz trobentic

Kako pripraviti čaj iz trobentic?

Potrebovali boste 2 do 3 žličke svežih ali posušenih cvetov trobentic. Najprej zavrite 2 decilitra vode in ju prelijte po cvetovih. Pustite stati približno 10 minut, nato pa čaj precedite.

Pijte po požirkih, najbolje zvečer pred spanjem.

Še nekaj o zdravstvenih koristih …

- Oglas -

Uživanje čaja iz trobentic vam bo pomagalo razstrupiti telo in poskrbelo za dodaten vnos vitamina C, s tem pa tudi za krepitev imunskega sistema. Trobentica je znana po pozitivnem učinku na sečila in kri. Še eden od razlogov za uživanje čaja iz trobentic je, da lahko ta ublaži kašelj in olajša dihanje (v ta namen je najbolje uporabiti suhe cvetove trobentic).

Čaj iz trobentic lahko ublaži tudi neprijetne simptome revme, vendar pa bo treba za učinek vztrajati nekoliko dlje. Čaj iz trobentic si lahko privoščite tudi v primeru, da imate težave z nespečnostjo ali nemirom, pomaga pa vam lahko tudi pri premagovanju glavobolov. Nasploh je trobentica znana po svojem pomirjevalnem učinku, tako na živčni sistem kot na druge sisteme v našem telesu. Tako vam lahko čaj med drugim pomaga tudi takrat, ko se soočate s trebušnimi bolečinami ali menstrualnimi krči.

NAJNOVEJŠE