Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Zdravje & prehranaČaj iz trobentic prežene številne zdravstvene tegobe

Čaj iz trobentic prežene številne zdravstvene tegobe

MORDA VAS ZANIMA

Trobentice ne preženejo le zime, ampak lahko z njihovo pomočjo iz telesa odstranite kar precej škodljivih snovi. Čeprav so torej trobentice za večino predvsem paša za oči, so koristne tudi v prehrani. S cvetovi trobentic lahko popestrite spomladanske solate in jih obogatite s koristnimi hranilnimi snovmi. Še ena od možnosti pa je, da iz cvetov trobentic, svežih ali posušenih, pripravite zdravilen čaj iz trobentic. Pazite le, da ne boste pretiravali z nabiranjem trobentic na enem samem mestu.

- Oglas -

Narava nam spomladi vsekakor ponuja ogromno darov, zato je pomembno, da smo do nje spoštljivi in zmerni pri »jemanju« tistega, kar nam je na voljo. Trobentice seveda poznamo vsi in se jih vsako pomlad razveselimo, ko jih zagledamo na bližnjem travniku.

Čaj iz trobentic

Kako pripraviti čaj iz trobentic?

Potrebovali boste 2 do 3 žličke svežih ali posušenih cvetov trobentic. Najprej zavrite 2 decilitra vode in ju prelijte po cvetovih. Pustite stati približno 10 minut, nato pa čaj precedite.

Pijte po požirkih, najbolje zvečer pred spanjem.

Še nekaj o zdravstvenih koristih …

- Oglas -

Uživanje čaja iz trobentic vam bo pomagalo razstrupiti telo in poskrbelo za dodaten vnos vitamina C, s tem pa tudi za krepitev imunskega sistema. Trobentica je znana po pozitivnem učinku na sečila in kri. Še eden od razlogov za uživanje čaja iz trobentic je, da lahko ta ublaži kašelj in olajša dihanje (v ta namen je najbolje uporabiti suhe cvetove trobentic).

Čaj iz trobentic lahko ublaži tudi neprijetne simptome revme, vendar pa bo treba za učinek vztrajati nekoliko dlje. Čaj iz trobentic si lahko privoščite tudi v primeru, da imate težave z nespečnostjo ali nemirom, pomaga pa vam lahko tudi pri premagovanju glavobolov. Nasploh je trobentica znana po svojem pomirjevalnem učinku, tako na živčni sistem kot na druge sisteme v našem telesu. Tako vam lahko čaj med drugim pomaga tudi takrat, ko se soočate s trebušnimi bolečinami ali menstrualnimi krči.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×